Десислава Атанасова обеща 80 хиляди лева на болницата в Кюстендил

Ще бъдат осигурени средства в размер на 80 000 лева за ремонт на диагностично-приемния блок на болницата в Кюстендил. Това заяви във вторник здравният министър Десислава Атанасова, след като посети обновените отделения по хемодиализа и микробиология в  болницата в областния град. Любопитна подробност е, че в болницата в Кюстендил работеше предшественикът на Атанасова – д-р Стефан Константинов.
Кюстендилската болница показва положителни тенденции, касаещи финансовите резултати. Има постоянно ниво на наличие на добри медицински специалисти, каза Атанасова. Тя не изключи възможността правителството на Катар да инвестира в Кюстендил. За това е информиран областният управител на Кюстендил.
Работата на временната комисия в парламента, която трябваше да разследва повишаването на цените на лекарствата, ще бъде удължена до края на септември, реши Народното събрание на извънредно заседание във вторник. Комисията беше създадена през март, за да проучи причините, довели до повишаване цените на лекарствата, заплащани с публични средства, както и да предложи мерки за намаляване на разходите за лекарства.
В понеделник здравният министър Десислава Атанасова  предложи пакет от мерки, които според нея може да доведат до поевтиняване на част от медикаментите до около един месец. Атанасова обаче не прогнозира с колко точно ще поевтинеят лекарствата.
Намаляват се надценките за търговец на едро и търговец на дребно с по два процентни пункта, което ще се отрази върху цените на лекарствените продукти. Намалението е заложено в предложенията за промени в наредбата, която определя правилата за ценообразуване и реимбурсиране, обясни в понеделник министър Атанасова.

Станете почитател на Класа