Метин Казак уважи ветерани от ДПС с гостуване в Брюксел

Брюксел, Белгия /КРОСС/ Днес от рано сутринта в Брюксел 25 основатели и ветерани на ДПС от различни краища на България разглеждат Европейския парламент и следят работните заседания в най-престижния храм на демокрацията. Те са в Брюксел по инициатива на евродепутата Метин Казак от Алианса на либералите и демократите за Европа. Казак ги зачете и ги покани лично в Брюксел, за да се убедят как ДПС се превърна в авторитетна и силна европейска партия и фактор в европейските институции. По този начин Метин Казак отдава признателност за борбата им с тоталитарния режим в България за изконни права и свободи и на приноса им в историята на българския преход към демокрация.
Следобед гостите се запознават на място с функционирането на Европейската комисия. Сутринта българската група прояви особен интерес към дейността на Метин Казак в Комисията по международна търговия, където той е координатор на Групата на либералите и в Подкомисията по правата на човека. В специална презентация посетителите от България проследиха основните процедурни етапи, докато вижданията на политиците се материализират в документ на Европейския парламент.
Деловата програма на сънародниците ни е толкова интензивна, че почти не остана време за обиколки из града. Те споделиха, че Европейският парламент ги впечатлява с начина, по който се спазват правата на малцинствата, и с демократичните традиции.

/АБ/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа