Меркел и Медведев обсъждат отношенията на Русия с НАТО и ЕС

Берлин, Германия /КРОСС/ Главна тема в днешните разговори между германския канцлер Ангела Меркел и руският президент Дмитрий Медведев, който е на тридневно работно посещение в Германия, ще стане придвижването в ОССЕ на предложения от руския президент Договор за европейска сигурност, както и отношенията Русия - ЕС и Русия - НАТО. Както съобщава ИТАР - ТАСС, "в хода на срещата ще бъдат обсъждани комплекс от двустранни въпроси в светлината на подготовката на Междудържавните консултации на високо ниво, които ще се състоят на 12 юли в Екатеринбург".
Ще бъдат обсъдени "пътищата за обновяването на архитектурата на европейската сигурност, нейното приближаване към реалната действителност" и преди всичко предложение от Медведев Договор за европейска сигурност, съобщават от кремълската пресслужба.
При обсъждането на перспективите за развитие на двустранните отношения, както и отношенията Русия - ЕС ще бъдат отчетени резултатите от неотдавнашната среща в Ростов на Дон. Предполага се, че "ще се говори за усъвършенстване на институциите за политически диалог, засилването на потенциала на съвместното реагиране при кризи, задълбочаването на отрасловото взаимодействие, реализацията на идеята "Партньорство за модернизация", перспективите за премахването към безвизов режим между Русия и Шенгенската зона на ЕС. Ще бъде засегната и тематиката за преодоляването на последствията от световната икономическа криза.

Станете почитател на Класа