Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия са гаранцията за вашия успех

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия са гаранцията за вашия успех
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.05.2023
  • Сподели:

Миналата вечер президентът Румен Радев и съпругата му са домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. Събитието е част от благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта” и се провежда в резиденция „Бояна”.

 

 

"Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех" - с тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение. 

Зад всяка широка усмивка и красив тоалет тази вечер стои дете, израснало в дом или в приемно семейство. Като Мирослав Василев – изоставен от биологичните родители, но получил обич и подкрепа от хора, които го приели като свое дете.

„Вярвам, че именно трудностите изграждат личността на човек, те изградиха и мен, защото ми беше доста трудно да се разделя като малък със семейството ми, с майка ми, наистина ги обичах много тогава, но не съм й сърдит”, казва Мирослав.

Днес споделя трепета от балната вечер заедно с приемния си баща.

„Винаги ги учим на добро и да не стана така един ден и те да създават деца и да ги оставят. Всичко да го правят с акъл и по правия път. Затова той избра да учи богословие”, казва Цветан Славчев, приемен родител.

Вече зрелостник, Мирослав е категоричен е, че ще продължи образованието си. И един ден ще стане полицай.

„Понеже от малък ми е мечта. Обичам да помагам на хората като цяло”, казва Мирослав Василев.

И Виктория, която е израснала в център за настаняване от семеен тип в Габрово, иска да помага – така, както на нея са подавали ръка в трудни моменти.

„В даден момент от живота ми са помогнали много педагози, затова искам да предам това, което съм. Не искам да остава в мен. Искам да помогна на малките деца да израснат по начина, по който аз съм израснала и да видят, че има добра светлина”, казва Виктория Нисторова.

Станете почитател на Класа