Протестиращи блокираха и миналата вечер булевард "Сливница"

Протестиращи блокираха и миналата вечер булевард "Сливница"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.05.2023
  • Сподели:

Протестиращи граждани блокираха и тази вечер столичния булевард "Сливница", където в нощта на 7-и срещу 8-и май млад шофьор блъсна на пешеходна пътека младата двойка Ани и Явор, които загинаха. 

 

 

Повече от 10 дни хората продължават да се събират на мястото и настояват за справедливост и за промени не само в организацията на движението в района на катастрофата, но и за по-големи и ефективни наказания за убийствата на пътя.

Протестиращите коментираха приетите от на първо четене в НС по-строги санкции за нарушенията по пътищата. Някои са на мнение, че на провинили се шофьори трябва да се отнема правото на управление на МПС, а други - те да полагат общественополезен труд.  

Протестът тази вечер започна от обичайното си място на булевард “Сливница” с почит към загиналите младежи. Движението по булеварда беше блокирано еднопосочно към квартал “Люлин”, а след това и кръстовището на “Сливница” и “Константин Величков” остана затворено за 20 минути. Градският транспорт беше частично спрян. 

Междувременно към другите си искания тази вечер протестиращите прибавиха и това да се възстановят броячите на светофарите, за да могат да реагират шофьорите навреме на смяната на цветовете.  

Голям протест ще се проведе утре в 11:00 в София и в още 15 града в страната с искания за по-тежки наказания и за овладяване на агресията по пътищата.

Станете почитател на Класа