Протест срещу сметище изкара жители на Перник

Протест срещу сметище изкара жители на Перник
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.05.2023
  • Сподели:

Протест срещу незаконно създадено сметище между кварталите "Мошино" и "Тева" в Перник организираха живеещи на територията им. В него се включиха представители на различни сдружения и организации, предава БТА. 

 

 

Протестиращите заявиха, че проблемът с незаконното изхвърляне на строителни и битови отпадъци в близост до кварталите се случва от години. По думите им това създава предпоставки за разнасяне на зарази и заплаха от екологична катастрофа.

Симона Петрова, координатор на партия "Български гласъ" и един от организаторите на протеста заяви, че при тях са постъпили редица сигнали от жителите на кварталите за незаконното сметище, но до момента няма решение на проблема.

Внесено е отворено писмо и уведомление до кмета на Перник, с копие до Общинския съвет, за установяване собствеността на терена и фирмата, която отговаря за почистването в района.

В писмото си протестиращите отправят искане за извършване на необходимите действия и проверки от страна на отговорните институции. Те са готови да предприемат и ефективни стачни действия, ако исканията им не бъдат удовлетворени. 

Станете почитател на Класа