За първи път Карадайъ го няма на събора на ДПС на Демир баба теке, замества го Илхан Кючук

За първи път Карадайъ го няма на събора на ДПС на Демир баба теке, замества го Илхан Кючук
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.05.2023
  • Сподели:

Централна фигура на събора на Демир баба теке бе евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк. На тази снимка той се снима с жени в носии от региона.

 

 

За първи път откакто през 2016 г. стана председател на ДПС Мустафа Карадайъ пропусна събора на Демир баба теке. На това свещено за мюсюлманите място до Исперих ДПС почита и паметта на жертвите на майските събития от Възродителния процес през 1989 г.

Вместо Карадайъ централна фигура на честванията тази събота бе евродепутатът Илхан Кючюк. Той бе и човекът, разпространил снимки и послание от събора на Демир баба теке, докато официалният профил на ДПС във фейсбук досега не е отразил събитието.

 

 

Кючюк зае и централното място на масата на лидерите на ДПС на събора на Демир баба теке.

"Всяка година се събираме тук, на това свещено място - на традиционния възпоменателен митинг събор “Демир Баба теке” край Исперих, за да почетем паметта на жертвите на т. нар. “Възродителен процес”. Дължим го на онези, които дадоха живота си за българската демокрация, на онези които съградиха идеята за държавност, но и идеята за България като достоен член на съюзите, в които членува!

 

За първи път Карадайъ го няма на събора на ДПС на Демир баба теке, замества  го Илхан Кючук | Glasove.com

 

Днес страната ни изглежда далеч от мечтите и представите ни за справедлива и силна държава-членка на ЕС. Днес България е раздирана от кризи - политическа и институционална и има нужда от нов хоризонт! За да стабилизираме ситуацията, нашата родина има нужда от редовно правителство, което да се ангажира с разрешаването на проблемите на хората !

Вече повече от 30 години ДПС е незаобиколим фактор в българската политическа среда и днес ДПС отново категорично заявява, че ще работи за просперитета на страната, със същата енергия и експертиза, каквито дори и нашите най-големи критици признават, че притежаваме!", написа като послание във фейсбук Илхан Кючюк.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ вероятно е в София и участва в последните преговори за излъчване на правителство с министър-председател Мария Габриел от ГЕРБ, допуснаха негови съпартийци. В петък той обяви, че ДПС ще подкрепи правителство с мандата на партията на Бойко Борисов.

Други обаче припомниха честитката за рождения ден на председателя на партията, която бе изпратена от почетния председател Ахмед Доган.

"Пожелавам ти да намериш Мярата на личното и партийното с националното и европейското Политическо здраве. Знам, че го можеш!", поздрави Доган Карадайъ за неговия 53-и рожден ден на 8 май тази година. Многозначително тази честитка бе разпространена на официалната интернет страница на ДПС и дори бе разчетена от анализатори като тактичен жълт картон от страна на Ахмед Доган.

Станете почитател на Класа