Ще стане ли най-накрая летище "Враждебна" "Васил Левски"?

Ще стане ли най-накрая летище "Враждебна" "Васил Левски"?
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.05.2023
  • Сподели:

Конституционалистът проф. Атанас Семов даде мощен тласък на обществениците и интелектуалците, предлагащи вече няколко години летище София ("Враждебна") да се прекръсти на Летище "Васил Левски".

 

 

Пред БНТ преподавателят в Алма матер коментира, че личността на Апостола безусловно обединява всички етнически и религиозни групи в България, както и всички политически сили от Освобождението до днес. И именно затова застава зад идеята на шефа на БАН акад. Юлиан Ревалски. 

Той отново се кани да изпрати писма до всички обществени и политически сили, за да бъде направено това в следващите няколко месеца преди 150-годишнината от рождението на Апостола.

"Това е най-малкото, което можем да направим, за да се повдигнем на пръсти, да се доближим до неговата висота. Левски е най-чистата ни европейска визитка. сегашните ценности, които определяме като европейски, Левски ги изповядва преди повече от век. Той е първият европеец произнасящ формулата "чиста и свята република"", категоричен бе проф. Семов.

Последното писмо-апел за смяната на името председателят на БАН отправи към институциите през февруари тази година с молба служебният премиер Гълъб Донев да включи темата в правителствените заседания. 

През 2017 г. това предложение бе подкрепено от голяма група именити българи, но не се реализира.

Станете почитател на Класа