Италия победи България с 2:0

Италия победи България с 2:0 в среща от група 8 на световните квалификации в зона „Европа”. Двубоят се игра на „Олимпийския стадион” в Торино пред 27 000 зрители. Първото попадение в мача отбеляза Фабио Гросо в 11-ата минута, а в 40-ата Якуинта направи 2:0.
След този мач Италия вече има 20 точки на първото място в подреждането, а България е на 3-а позиция с 11, а Ирландия е на 2-а с 16. До края остават две срещи като само ако Ирландия загуби и двете си срещи срещу Италия и Черна гора, а възпитаниците на Станимир Стоилов трябва да победи Кипър и Грузия, българите ще заемат 2-о място в групата.
Двубоят започна отлично за домакините. В първата минута Гросо центрира в наказателното поле но Кишишев и Стоянов се справиха със ситуацията. В 4-ата минута Маркизио проби отляво, стреля, но Иванков улови. Рангелов опита да създаде опасност отдясно, но топката бе избита от Дзамброта и не можа да стигне до Бербатов. В 8-ата минута отново Рангелов се пробва да стреля, този път отляво, но би над вратата.
В 11-ата минута Пирло намери отлично зад българската защита Гросо и левият защитник от въздуха с левия крак простреля Иванков за 1:0. След попадението италианците можеха да удвоят преднината си. Якуинта стреля на празна врата, но Ангелов изби от голлинията. В 17-ата минута Рангелов стреля силно с глава, но би право в ръцете на Буфон. В 21-ата минута отново той излезе на стрелкова позиция, но шутът му бе твърде слаб. В 26-ата минута нашите изпуснаха най-чистото си положение. Янков центрира от корнер, Стилиян Петров шутира, но Буфон изби от голлинията. Отново Петров стреля две минути по-късно, топката излезе в аут. В 33-ата минута Де Роси отправи опасен удар, но защитата ни се справи със ситуацията. В 36-ата минута Дзамброта центрира, Илиян Стоянов обаче изби в ъглов удар. 5 минути преди края на полувремето Джилардино и Якуаинта направиха двойно подаване, Кишишев покри засадата и нападателят на Ювентус реализира останал сам срещу Иванков за 2:0. До края на първата част резултатът остана непроменен.
В началото на втората част възпитаниците на Станимир Стоилов започнаха да владеят повече топката, но до опасности пред Буфон не се стигна.
В 63-ата минута в игра се появиха Георгиев и Божинов на местата на Петров и Рангелов. Само минута по-късно Георгиев изпълня свободен удар и топката мина на сантиметри покрай гредата. Отличен шанс се откри пред Бербатов 20 минути преди края, но ударът му не намери целта. Последва нов удар на Георгиев от пряк свободен удар, но отново не се стигна до гол. Италианците играха предимно на контраатаки и чакаха българите да сгрешат. В 79-ата Божинов стреля, но топката срещна гредата. Две минути по-късно добра възможност се откри пред домакините, но Иванков отрази удара на Роси. До края на мача не се стигна до нови попадения и световният шампион Италия записа успех с 2:0 над България.

/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа