Защо Урсула говори по телефон с т. нар. Киро, а не с Корнелия и Слави?

Защо Урсула говори по телефон с т. нар. Киро, а не с Корнелия и Слави?
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    31.05.2023
  • Сподели:

Ролята на ПП и второстепенните "Възраждане", БСП, ИТН. Кой е национален предател?

Костадинов, Слави и Корнелия Нинова реагираха удивително еднакво и първосигнално на оня запис от дискусията за правителство на ръководството на ПП. Нарекоха го национално предателство, тия са за затвор, признавали, че за тях ще гласуват 7-10% и т. н. По-примитивните им гласоподаватели дори викат – тия са фалшифицирали изборите, щом казват, че зад тях са 7-10%.

 

Види се, нивото в българската политика е много ниско и второстепенните играчи като БСП и „Възраждане“, и третостепенни като ИТН не съзнават кое и как мотивира гласоподавателя. Не разбират и резултатите от собственото си участие.

 

https://e-vestnik.bg/imgs/portreti_politici_world/ur_kir.jpg

Урсула вика, и аз викам....

 

Първо, нужна ли е чистка в службите и институциите? Ами той и президентът Радев тихомълком извърши чистка със служебните си правителство, основно с последното.

 

Да не забравяме, че живеем в завладяна държава от структурите на Борисов, в които иска да се вклини и президентът. Завзети на мафиотски принцип институции, агенции, съдебна власт, местни власти. Фасадна демокрация, зад която изпълняват волята на Борисов – тоя да се опраска, оня да се смачка. Рекет, бухалки и чадъри. Макар че според премиера Гълъб не била завладяна държавата, била напълно правова. Президентът и Борисов си стиснаха ръцете под масата. Шарлатания било да искаш да отстраниш от власт Банкята, както на жаргон го наричат прокурорите в друг запис.

 

(Някой сеща ли се защо станаха толкова много тези записи?)

 

Както и да е, след случилото се със записа се вижда, че нуждата от чистка в службите и институциите е все по-остра. И съвсем не са 10% избирателите, които искат чистка и Борисов в затвора.

 

Има ли националното предателство в казаното в този запис? У нас някои още не са разбрали – България е член на ЕС и НАТО и е нормално правителство да съгласува шефове на служби с натовски страни и ЕС. Не с Москва, а с Брюксел. Но за част от българите членството на България в ЕС и НАТО е национално предателство и отказ от сувернитет. И само ако си забием главата в задника на Путин ставаме независими. На изборите тези се преброиха – под 15% са, заедно с изпадналите под бариерата за влизане в парламента. БСП не иска излизане от ЕС и НАТО, но в момента се подреждат до Костадинов по отношение на ПП. И Слави Трифонов се подреди до тях.


От друга страна погледнато – „Възраждане“ реват за национални предатели, но можем самите тях да наречем такива.

България създава впечатление на проруска държава в ЕС. Това се вижда отвсякъде. Както един бивш руски посланик каза – България е нашият Троянски кон в ЕС. Е как да не съгласуваш шефовете на служби с натовски държави? Ами така ще ни изолират.

 

И с последната акция, която обиколи новините в Европа – намацване с червена боя на сградата на ЕС в София – се затвърдихме като антинатовци, антиевропейци. Без да са мнозинство, оставят това впечатление. У нас русофилите и цели партии се държат така, все се едно ЕС е нападнал Русия, а не Русия Украйна.

 

И поне една парламентарно представена партия иска отказ от еврото, референдум за членството в ЕС и НАТО. За такива влизането в еврозоната и Шенген, каквото договаря Кирил Петков в разговор с Урсула фон дер Лайнен, е национално предателство.

 

И така стигаме до онези 7-10%. Нещо не са разбрали. Посочват тези проценти като образованите, интелигенцията, мислещите хора у нас, които са потенциалните активни гласоподаватели на ПП.

 

До края на социализма хората с висше образование в България са били около 7%. Към 2000 година достигат 10%. В момента са над 25%, след като България се напълни с ерзац университети и броя на местата в тях е по-голям от броя на завършващите средно образование годишно.

 

Всъщност, като са се хванали за тези 7-10% Нинова, Костадинов и Трифонов, те как си мислят – могат ли без тях? Могат ли без ПП? С кого ще говори по телефона Урсула фон дер Лайнен за Шенген и еврозоната? С Кирил Петков или с т. нар. Корни, Костя, Слави? Или с Борисов, който чака да чуе „конграчулейшънс”?

 

ПП и тези 7-10%, които споменават (макар че те не изразяват размера на подкрепата към тях, видя се на три пъти на избори, че надхвърлят тези проценти), са проевропейска сила в българската политика. И ГЕРБ, и БСП не могат без тях. Те са им европейското лице. На ГЕРБ само името им е европейско. Затова са склонни да подкрепят правителство без свои министри.

 

Кирил Петков споменава в разговора за „орките”, рисува песимистична картина. И от конкурентни партии надават боен вик – тия са шарлатани, арестувайте ги. Искат служебна победа, ако може арест и само ние да се явяваме на избори.

Мълчанието на ГЕРБ е показателно. Те замразиха преговорите за правителство и такова е възможно да няма с втори мандат. Но не нападат ПП както останалите. Защото осъзнават до болка колко прав може да се окаже Асен Василев, за онова, което се чува в записа – на следващи избори може да има ГЕРБ 15% и 10% партия на Радев.

 

Все пак, хората от ПП се заблуждават. Базата им не е само 7-10%. В тях масовият избирател видя инструмента, който да отстрани Борисов. Преди това го провидя в ИТН, но Слави Трифонов се изложи с подхода си, не можа да направи правителство, и се показа като клиентелист. Влезе в следващото правителство с ПП като Троянски кон, за да го събори след половин година.

 

Харвардският възпитаник Асен Василев малко се излага, като вярва на политически клюки и слухове (както става ясно от разговора). Но и занапред средният избирател ще вижда в ПП главния лост за отстраняването на Борисов – не „Възраждане”, не БСП, не ИТН. Дори сега ПП да направят правителство с ГЕРБ и да търгуват имунитета на Борисов. Изведнъж не става.

 

Всички тези избори и събития не са безполезни – видя се кой кой е, за какво се бори. Всеки вече има по-осъзнат избор. Дори да се заблуждава или да гласува напук.

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа