Милен Керемедчиев: Ножът е опрял до кокала, а ни тикат към Франкенщайн!

Милен Керемедчиев: Ножът е опрял до кокала, а ни тикат към Франкенщайн!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.05.2023
  • Сподели:

България има нужда от правителство. Ножът е опрял до кокала. Правителство на ротационен принцип между ГЕРБ и ПП-ДБ е събиране и правителство тип Франкенщайн. За това предупреди в ефира на "Здравей, България" по "Нова телевизия" Милен Керемедчиев.

 

Така експертът коментира появилата се информация, че при провал на първия мандат първите две политически сили обсъждат кабинет с втората папка и ротационен премиер.

Ние всеки ден показваме огромна слабост пред ЕС, че не сме предсказуем и сигурен партньор, посочи Милен Керемедчиев.

„България е тежко разделена на две. ГЕРБ са от едната страна и днес те ще трябва да преглътнат това. ГЕРБ и ПП нямат никакъв избор, ако искат да са силни“, предупреди Кузман Илиев. Той смята възможността за премиер на ротационен принцип като „брак по сметка, който е неизбежен“.

Румяна Коларова коментира, че такова нещо има – в Румъния, където срокът е година и половина. „Но това е абсолютно невъзможно, ако няма подписано сложно коалиционна споразумение“, каза тя.
Коларова е категорична, че всяко едно правителство е по-добро от нови избори.

„Това ще стане през втория мандат, защото не виждам вариант да се обещава нещо на избирателите и след това веднага да го наруши. Това е стара практика, използвана на много места“, заяви Евгени Кънев.

Кънев е на мнение, че ще се бяга от формулировката коалиция.

„Това,а което се случва, не е случайно“, каза той. Попитани ще се случи ли съдебната реформа и ще се смени ли главния прокурор Иван Гешев, Кънев отговори, че това ще е доста трудно. Илиев е на мнение, че това може да се случи, но всичко е въпрос на баланс.

„Въртим се в омагьосан кръг, защото ние имаме проблем с важните, обществени теми“, каза той.

 

Станете почитател на Класа