Няма букви!

Няма букви!
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.12.2021
  • Share:

Не думи – букви няма вече!

 

Както тръгнаха работите – „Гръцката азбука свършва, няма имена за щамове“! Поне така пише в „ТЕЛЕГРАФ“. За тези, които не познават азбуката на комшиите, си има и картинка – наистина, буквите са на привършване. Да се надяваме – и вирусът.

 

Дано, ама надали…

 

Но – да им имахме проблемите на гърците с тяхната къса азбука, у нас и думите вече не достигат – в деня на извънредното заседание на парламента това вече бе очевидно – „ГЕРБ със залп на английски срещу Радев“ – резюмира изказването на г-жа Десислава Атанасова „СТАНДАРТ“. Сериозно – „В края на декларацията проговори и на английски“!

 

Ами – беден е за нашите представители езикът свещен на нашите деди, за да изразят чувствата и мислите си!

 

Нещо, което не може да се каже за „ТРУД“, скромно пльокнал на първата си страница снимка на Статуята на свободата, хванала под мишница не Декларацията за независимост, а броя на „ТРУД“ с оптимистичното заглавие „Предсмъртни мизерии на служебния кабинет“.

 

Служебният вече си замина, дойде новият и с това – и ново вдъхновение за трудовите труженици на перото – „Кирчовците пак се гаврят с държавността“. В смисъл – лицето с инициали К. П., заради невярната си декларация застрашено от затвор до 3 години, „Вместо да ги излежи при бай Ставри, мястото му за изтърпяването на наказанието ще бъде в белокаменната сграда на „Дондуков“ 1“.

 

Тук без думи остава и самият бай Ставри – толкова мераклии да му пращат съквартиранти се навъдиха, че ще трябва да се строи ново крило на Централния.

 

Тези, които не се сещат кой се крие зад тия инициали, могат да питат в Гугъл, а ако нямат интернет – да прочетат в „24 ЧАСА“, че според търсачката „Кирил Петков и Джулиана Гани най-търсени в гугъл у нас“.

 

На тая новина опонира „ТЕЛЕГРАФ“ – според него „Джулиана Гани и яйца по панагюрски най-търсени“.

 

В смисъл – хората първо оплакват окото с красавицата и след това проверяват как да си цвърнат яйца по панагюрски. Живот – иска си своето!

 

Напрегнатата политическа седмица приключва с прогноза специално за „24 ЧАСА“ – „Астролозите виждат добро за правителството, ако го има до 19.12.“.

 

Защо ли? Защото „Новолуние под знака на съзвездието Стрелец, което означава начало под силен огнен знак, вещае дълготрайност за започнатото“.

 

Много добро не е на добро – веднага след това се уточнява как „петъчното събиране на парламента в деня преди новолунието и ден преди слънчево затъмнение е знак за затъмнение и връщане към миналото“…

В резюме: „Новолунието в Стрелец е великолепно за ново начало, но започването на нещо ново в последния ден на стара луна вещае епичен провал“.

 

Точно и ясно – за всекиго по нещо.

 

И докато някои сглобяват кабинет, обречен от звездите на епичен провал, други вземат мерки за осигуряване на по-приятно бъдеще – според „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ „Николета вае бразилско дупе“, а „ТЕЛЕГРАФ“ ни светва, че „Венета Райкова си смени носа“.

 

Това бяха важните новини за тази седмица.

 

Имате ли думи? Защото аз нямам.

 

 

Румен Белчев

 

 

Станете почитател на Класа