IN MEMORIAM: Легендарната Лиляна Кисьова вече ще прави театър на небето

На 85 годишна възраст в петък сутринта е починала народната артистка Лиляна Кисьова, съобщиха на БТА нейни близки. Отиде си голяма актриса, епоха в развитието на българския оперетен театър. Щаси и Цилика в "Царицата на чардаша",  Лиза в "Графиня Марица", Мамзел Нитуш.....Янка от "Българи от старо време"! И още колко други великолепни превъплъщения, които публиката обожаваше!  След броени дни е премиерата на "Моята прекрасна лейди" в Музикалния театър. А преди повече от четвърт век точно Лиляна Кисьова изигра първата Елиза Дулитъл на българска сцена!
Лиляна Василева Кисьова е известна българска оперетна актриса, една от звездите на оперетната сцена от времето на златния период на това изкуство. В много оперети партнира на друг виден представител на оперетното изкуство – Видин Даскалов. Самата Мими Балканска се изказва с възторг за нейните субрутки, изваяни с удивително майсторство.

Лиляна Кисьова е родена е на 3 юни 1928 в град Троян. През 1951 г. става солистка в Държавния музикален театър в София. Наградена е с високи държавни награди. Изпълнява повече от 80 роли, като едни от най-популярните са тези в „Царицата на чардаша“, „Мамзел Нитуш“, „Веселата вдовица“, „Службогонци“.  Изявява се успешно и в чужбина, където изкуството и предизвиква фурор сред публиката.
За времето и мястото на поклонението семейството ще съобщи допълнително.


Станете почитател на Класа