Руският посланик във Великобритания: Санкциите срещу Русия не постигнаха целите си

Руският посланик във Великобритания: Санкциите срещу Русия не постигнаха целите си
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.07.2024
  • Share:

Санкциите, наложени на Русия заради нахлуването й в Украйна, не успяха да постигнат нито една от целите си, каза руският посланик във Великобритания пред "Скай нюз".

 

 

 

Андрей Келин направи своето изявление, след като разследване на журналиста Ед Конуей от "Скай нюз" разкри "явни вратички в режима на ограничения", който позволява на британските компании по законен начин да помогнат за поддържането на потока на руски газ и по този начин да генерират огромни приходи за военната машина на Кремъл. Келин защити продължаващата търговия на Русия с Европа, въпреки растящото напрежение по въпроса, с аргумента, че "бизнесът си е чист бизнес". 

Той също така настоя, че доставката на оръжия от Запада, включително от Великобритания, за Украйна е "лош акт", тъй като „задълбочава“ конфликта, което, според него, ще бъде по-лошо за Киев в дългосрочен план, защото това е война на изтощение. 

 

 

Пред "Скай нюз" Келин каза: "Основната цел на санкциите беше преди всичко да нарушат нормалния живот на руснаците, така че те да кажат, че Путин греши. Втората точка от санкциите беше да навредят максимално на руската икономика. И третата беше смяната на политическите кадри. Така че, нито една от тези цели не е постигната чрез санкциите". 

На фона на обтегнатите отношения, Европа все още зависи от Русия за около 15% от своя газ, което във валутно измерение е 10 милиарда евро от 2022 година насам, коментира "Скай нюз".

Станете почитател на Класа