Тома Томов: Някои хора се издържат като се борят с комунизма, а той всъщност е мъртъв

Преди две години казах, че България е страна без достойнство и страна, която няма лидери. Аз мисля, че и в момента България е по-скоро територия. Това каза уважаваният журналист и анализатор Тома Томов пред  БНТ.
“Ето такава е била и годината. България е страна, която не реализира собствената си съдба. Ние сме страна, върху която геополитически големите сили – дали ще е Европейският съюз (ЕС), дали ще е САЩ, дали ще е Русия, дали ще е Турция, дали ще е този хаос, който ни притиска от Близкия изток, оказват влияние”, добави той.
“Трябва да дойдат нови хора в политиката, трябва да дойдат нови лидери. Аз познавам един куп прекрасни хора, които могат да бъдат лидери на партии и не са в политическия живот и те трябва да влязат в тази игра”, категоричен е Томов.
“В тази игра трябва да има много повече чистота, много повече устрем, желание да направиш нещо за страната си, а не просто да правиш пари”, подчерта журналистът.
“В България още се бият с комунизма. Някои хора направиха кариера, издържаха семействата си с борба срещу комунизма, което е хубаво, но вече комунизмът е умрял”, добави Томов.
 

Станете почитател на Класа