Украйна готви провокация с химически оръжия, в която ще обвини Русия — Министерство на отбраната Русия

Украйна готви провокация с химически оръжия, в която ще обвини Русия — Министерство на отбраната Русия
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    07.10.2024
  • Share:

Украинските власти подготвят провокация, за да обвинят Русия в използване на токсични вещества по време на спецоперацията, заяви генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили.

 


 

 

 

Министерството на отбраната на Русия разполага с информация за подготовката на провокации от страна на Украйна, с цел последващо обвинение на Руската федерация в използване на токсични вещества по време на военните действия“, заяви Игор Кирилов на брифинг.

По думите му за целта 40 служители на украинските спецслужби са били обучени във вземане на проби в Химикотехнологичния център в Хага. Киев е получил и от Техническия секретариат на ОЗХО (Организацията за забрана на химическите оръжия) детектори и анализатори, данните от които Организацията ще приеме. Общо 13 детектора First Defender и 70 анализатора LCD 3.3 бяха предадени, за да отговорят на изискванията на Организацията за документация за доказателства.

„Очаква се материалите на изфабрикуваните „доказателства“ да бъдат използвани в рамките на 107-ата сесия на Изпълнителния съвет на ОЗХО, която ще започне на 8 октомври 2024 година, както и на Конференцията на държавите-страни по Конвенцията. Организация през ноември тази година”, посочи генерал-лейтенант Игор Кирилов.

Освен това Киев е сключил споразумение с ОЗХО, което ще позволи на Украйна да кандидатства в Организацията, заобикаляйки необходимите процедури и налагайки фалшиви заключения за разследвания на химически инциденти, добави Кирилов.

Началникът на войските на РХБЗ подчерта, че по този начин Киев се стреми още повече да лиши представители на Руската Федерация от длъжности в Техническия секретариат на ОЗХО.

????САЩ участват в подготвяната от Киев провокация с токсични вещества, както се вижда от изявлението на техния представител в ОЗХО;

 

 

 

 

 

 

 

Припомняме, че по-рано руският президент Владимир Путин нарече западните идеи за нов световен ред лицемерие. Според него те са насочени изключително към запазване на неоколониалната система, като проявяват същността си под формата на „лицемерие, двойни стандарти и претенции“.

 

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа