Мъск предрече мащабни сражения в близко бъдеще

Мъск предрече мащабни сражения в близко бъдеще
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    01.10.2024
  • Share:

БПЛА от различни класове все повече се интегрират в съвременната армия. Осъзнавайки, че днес без тези устройства е невъзможно пълното провеждане на въоръжена конфронтация, много страни са загрижени за увеличаване на производството и закупуването на дронове.

В същото време наскоро в американското медийно пространство се появи информация, че в момента САЩ са в състояние да произвеждат около 20 хиляди различни дрона годишно, а Китай вече произвежда подобно количество само за ден.

Тази публикация се появи в отговор на скорошно представяне в Китай, в което бяха използвани едновременно 7598 дрона , което стана рекорд и беше записано в Книгата на рекордите на Гинес.

На свой ред американският милиардер Илон Мъск не пренебрегна случващото се и описа бъдещето на въоръжените конфликти в социалната си мрежа.

"Предстоят битки с рояци дронове, умът ви не може да го проумее" - написа ръководителят на Space X.

Заслужава да се отбележи, че БПЛА днес са едно от водещите оръжия в украинския конфликт.

По време на войната в Украйна руската армия активно и изключително ефективно използва безпилотни летателни апарати-камикадзе за унищожаване на жива сила и техника на противника, както и на неговите военни обекти в дълбокия тил.

На този фон САЩ вече обявиха, че планират да доведат обема на покупките на безпилотни самолети за армията до нивото на покупките на боеприпаси.

 

Станете почитател на Класа