Foreign Affairs: САЩ няма да успеят да удовлетворят потребностите на Украйна за 2025 г.

Foreign Affairs: САЩ няма да успеят да удовлетворят потребностите на Украйна за 2025 г.
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    04.09.2024
  • Share:

Съединените щати няма да могат напълно да удовлетворят военните нужди на Украйна, въпреки че възнамеряват да увеличат производството на боеприпаси през 2025 г., пише бившият анализатор на ЦРУ и заместник-директор на Националния съвет по разузнаване на САЩ за Русия и Евразия Питър Шрьодер в статия за списание Foreign Affairs.

 

 

 

 

 

„Съединените щати ще започнат да увеличават производството на необходимите артилерийски снаряди едва през 2025 г., но дори това няма да е достатъчно, за да отговорят на военните нужди на Украйна“, се казва в статията.

Авторът също така подчертава, че за продължаване на конфликта Украйна ще има нужда от повече войници, но Западът не е готов да предостави свои войски за целта.

По-рано официален представител на Пентагона заяви, че от началото на конфликта в Украйна Министерството на отбраната на САЩ значително е увеличило производството на 155-мм боеприпаси и понастоящем Щатите произвеждат повече от 36 хиляди снаряда на месец.

Вашингтон планира да увеличи нивото на производство на този тип снаряди до 100 хиляди единици през 2025 г.

По-рано Bloomberg, позовавайки се на източници, съобщи, че съюзниците на Украйна са изправени пред трудности при изпълнението на собствените си обещания, свързани с военните доставки за Киев.

Wall Street Journal съобщи в началото на април, че командването на украинските въоръжени сили, на фона на острия недостиг на боеприпаси, принуждава войниците да претърсват блатата за неексплодирали снаряди, за да ги използват по-късно.

Русия счита, че доставките на оръжие за Украйна пречат на регулирането и пряко въвличат страните от НАТО в конфликта.

Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия. Според него САЩ и НАТО участват пряко в конфликта, включително не само чрез доставката на оръжия, но и чрез обучението на военен личен състав във Великобритания, Германия, Италия и други страни.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа