Алаудинов: «Калининград да бъде в готовност»

Алаудинов: «Калининград да бъде в готовност»
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    02.09.2024
  • Share:

Апти Алаудинов написа статия за научното списание  «Международная жизнь» (той е кандидат на политическите науки).

 

В нея генералът дава много прагматични прогнози, същността на които се свежда до това, че НАТО със своите подставени лица, след като не успя да постигне успех в Северното Причерноморие, със сигурност ще създаде дъга на нестабилност по другите граници на Русия и сфери на влияние. По-специално в Закавказието, Централна Азия, Молдова и т.н.

По същество Алаудинов говори за това, за което навремето предупреждаваше Жириновски

„Ще ни притиснат в периферията».

Калининградска област (руският форпост в Балтика) всъщност ще се превърне в една от точките на сблъсък.

Алаудинов пише още:

„Друг проблемен регион е Калининградска област. Наличието на полуексклав в Русия, й дава предимства, но и трудности, особено в отбраната. Секретарят на Съвета за сигурност на РФ Патрушев заяви, че «Литва със страните от Запада, в нарушение на нормите и принципите на международното право на транзит през своя територия в Калининградска област на голяма група товари…показва, че не бива да се доверяваме не само на устните изявления на Запада, но също и на писмените.

На подобни вражески действия Русия без съмнение ще реагира. Такива действия на страните от НАТО, заедно с предотвратените от руските спецслужби терористични атаки в Калининградска област, зад които стоят украинските спецслужби, работещи в тясно взаимодействие със западните си куратори, посочват, че полуексклавът се разглежда от Запада като още една потенциална точка на напрежение в конфликта с Русия.

В случай на по-нататъшна ескалация с висока вероятност ще бъде извършена блокада на Калининградска област и активизиране на опитите на извършване на терористични атаки в областта и прехвърлянето там на диверсионно-разузнавателни групи от Полша и Литва, в това число при синхронизация на дестабилизацията в други проблемни райони».

Като се вземат предвид всички рискове, Калининград трябва да се превърне в голям промишлен, производствен и логистичен център на Русия в Балтийско море.

Максимално автономен и способен да удържи дълго време, докато се появят своите. 

Освен това той може директно да реши проблемите с Федералния център, заобикаляйки всички бюрократични пречки. Тоест Русия добре осъзнава рисковете. Слабото място на KO е транспортната логистика (няма граница с континентална Русия).

В тази ситуация регионът е обвързан с балтийските държави, което блокира транспортните потоци. Русия, от своя страна, е принудена да изгражда фериботи с ускорени темпове, увеличавайки фериботните кораби с 30 и дори 50 броя.

Като цяло ситуацията е изключително сериозна, Алаудинов напълно основателно обръща внимание на това.

Възможни са различни сценарии и Москва трябва да е подготвена за тях.

Или по-скоро тя вече активно се подготвя за тях.

Коментари:

Anna Pog

Живея в Калининград. Всичко разбираме. Готови сме за всякакво развитие на събитията, с изключение на едно – няма да се предадем. Нека НАТО знае това със сигурност.

Вера Николаева

Ако си напъхат носа, ще си го получат по тяхната територия! Всички!

ПП

Станете почитател на Класа