“Врагът получи страшно оръжие”: Руснаците получиха 13 хил. контейнера помощ, за които сводките мълчат

“Врагът получи страшно оръжие”: Руснаците получиха 13 хил. контейнера помощ, за които сводките мълчат
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    01.09.2024
  • Share:

Нашите войски достигат Мирноград. В района на Курск врагът се окопава. Причината за гибелта на първия украински Ф-16 е известна със сигурност в Израел. Икономика под санкции побеждава пазарната.

 

 

 

Прочетете за това в нашия ежедневен преглед на събитията от фронта, който командири и военни офицери ни помогнаха да съставим.

Първо, кратко резюме на събитията. Сутринта на 30 август 2024 г. се водят позиционни битки на Запорожкия фронт. Предположенията, че противникът ще се опита да проведе контранастъпление тук към Запорожката АЕЦ, все още не са потвърдени.

В ЛНР части на руската армия настъпиха в купянско направление и забиха знаме в централната част на Синковка. Вече е официално - Стелмаховка е освободена.

В ДНР боевете вече се водят в покрайнините на Торецк. Врагът отстъпва.

В Покровско направление работата кипи: там руснаците разчистват останките от гарнизоните от Красногоровка и Константиновка. Има битки в Карловка, Селидово и Гродовка. Предните части се придвижват към покрайнините на Мирноград, град в Покровски район на Донецка област с население от 50 хиляди души.

В района на Курск врагът се опитва да се закрепи в окупираната територия и изгражда отбранителни съоръжения. Като цяло той активно окопава.

Нова Брестка крепост

В района на Курск се водят ожесточени битки на север край Суджа. По посока на Коренево врагът се прегрупира. Близо до Борки и Мартиновка няколко вражески щурмови групи бяха унищожени едновременно. Тук сутринта, както съобщават каналите, се забелязва следната картина: чуждестранните наемници влизат в битка зад ВСУ.

Събитията, които се случиха през август 2024 г. в района на Курск, определено трябва да станат основа за книги и филми. Героичната отбрана на село Малая Локня в Суджанския окръг е един от най-ярките епизоди на този епос.

В продължение на почти две седмици войници от 1009-ти полк се бориха с настъпващите врагове на територията на поправителния дом. Игор, сапьор, разказва как войниците, които оцеляха при първата ужасна атака и загубиха тежкото си оръжие, устояха срещу танкове и бойни превозни средства на пехотата, които буквално „разрушиха“ всички сгради тухла по тухла, срещу дронове, които изсипаха високо експлозивни и запалителни боеприпаси от небето нон-стоп. “Втората битка е вече наша. Командирът на ротата даде команда да се защитава с РПГ, „дронове“ и всичко, което има под ръка. И така, те се въздържаха, но разбраха, че вече са обкръжени и трябва да се измъкнат.”.

По време на боевете нашите войници унищожиха два щурмови отряда от 95-а аеромобилна бригада на ВСУ. Останали без боеприпаси, те успяха да пробият обкръжението и да евакуират цивилните.

 

 

Сега десантчиите и морските пехотинци, които замениха безкръвния полк, продължават да държат Малая Локня, въпреки всички усилия на врага.

Признайте кой свали F-16

Вчера излязоха подробности за загубата на украинския пилот, заместник-командир на оперативната група на 114-та тактическа авиационна бригада на Украйна подполковник Алексей Мес. Той беше част от група украински пилоти, които бяха обучени в САЩ да летят на изтребители Ф-16. Смъртта му настъпи на 26 август - точно в деня на руските ответни удари по военни и енергийни обекти.

Това веднага породи слухове за загубата на първия американски изтребител от Украйна. Депутатът от Радата Марияна Безуглая потвърди тези слухове. Бойният самолет беше вдигнат, за да се защити от дронове. Освен това веднага се появиха две версии: пилотска грешка и поражението на самолета от американска ракета “Пейтриът”.

“Ракетата му удря самолета отгоре, а бойната глава там е изключително мощна и не оставя шанс на пилота да катапултира... Е, сега става ясно, че пиндосите не са монтирали системата „приятел или враг” и на „Пейтриът” или Ф-16, това е много добро”, коментира ТГ-каналът “Файтърбомбър” тази информация, вярвайки, че пилотът, който е допуснал грешка, е трябвало да катапултира.

Още един аргумент в полза на „патриотичната“ версия: през пролетта, точно месец след масираната атака на Иран срещу Израел, последният извади от въоръжение американските системи за ПВО „Пейтриът“. Причината е просто приятелски огън. За това писа списание “Милитари Уоч”. 40 процента от самолетите, предимно дронове, свалени от израелските сили през последните месеци на 2024 г. с помощта на “Патриотите”, са приятелски. Като цяло врагът получава скарано оръжие.

Но Украйна не трябва да избира - те използват това, което r; дават. Известният германски журналист Рьопке обвини чужди издания и официални органи в лъжа заради сваления американски изтребител. Според него вината не е на пилота: Вместо честно да се признае това, беше разпространена алтернативна истина, написа той в социалната мрежа.

Киев имаше само шестима пилоти, готови да управляват B-16, така че смъртта дори на един е много по-болезнена за Украйна, отколкото загубата на самия самолет, признава британският “Телеграф”.

Статив срещу дронове

Междувременно “Ростех” представи специални стативи за малки оръжия - много полезно нещо за борба с дронове. Това е сгъваем, регулируем на височина телескопичен статив с подвижна горна рамка. Подпората се използва за монтиране на картечници.

Тестовете на продукта бяха успешни. Концернът е готов да произвежда опори за нуждите на руските сили за сигурност. Военните кореспонденти единодушно настояват, че ако тези стативи се монтират и на пикапи, тогава такива „тачанки“ ще бъдат много полезни в борбата с безпилотните самолети.

КНДР изпрати на Русия 13 хиляди контейнера с оборудване и провизии. Това са данни на южнокорейското разузнаване, разпространени чрез информационната агенция “Йонхап”. Какво има вътре в контейнерите?

Това е военна тайна. Противникът смята, че е имало отделение за боеприпаси за 122 и 152-мм оръдия. И по тази причина се оплаква, че „руската армия не брои снарядите” в настъплението в Донбас. Може да има ракети за “Град” и снаряди за 120-мм минохвъргачки.

Има информация за доставка на корейски аналози на "Искандер" - ракети КН-23 и ПТУР с голям обсег на действие "Булсае-4", която стреля на разстояние до 25 км.

Като цяло още веднъж благодарим на другаря Ким и Чучхе: в крайна сметка всеки доставен снаряд означава, че животът на нашите войници е спасен“, коментира тази новина Влад Шлепченко, военен наблюдател.

Оказва се, че удушената от санкции Северна Корея ни помага много по-ефективно, отколкото повечето свободни и развити западни страни помагат на Украйна. Парадокс.

 

 

 

Автор: Александър Орлов ; Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа