«Руснаците пробиха фронтовата линия»: Зеленски е подложен на цуними от критика

«Руснаците пробиха фронтовата линия»: Зеленски е подложен на цуними от критика
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    31.08.2024
  • Share:

FT: Зеленски беше подложен на порой от критика, след като руските сили пробиха фронтовата линия

 

 

 

Владимир Зеленски на фона на нахлуването на украинските войски в Курска област беше подложен на порой от критики от страна на военни и законодатели във връзка с настъплението на руските сили на източния фронт, пише вестник Financial Times.

«Зеленски се сблъска с порой от критики от военни, законодатели и военни анализатори за бързото настъпление на руската армия в Източна Украйна, откакто Киев започна своето… нахлуване в Курска област», пише изданието.

Критиците на Зеленски твърдят, че позицията на Украйна е отслабена от предислоцирането на хиляди опитни украински войници, за да атакуват Руската федерация, пише вестникът. В същото време пробивът на фронтовата линия от руските сили в друго направление предизвика негативна реакция към ръководството в Киев.

На 21 август украинските власти обявиха принудителна евакуация на семействата с деца в частта на ДНР, контролирана от украинските въоръжени сили, от населените места в Красноармейския район.

В понеделник Зеленски нарече Красноармейското направление в контролираната от Киев част на ДНР най-трудното за украинските войски.

Съветникът на ръководителя на ДНР Игор Кимаковски съобщи, че руските военни са постигнали значителен напредък в Красноармейско направление (украинското име на Красноармейск е Покровск, бел. ред.), сериозни боеве се водят в село Гродовка.

Красноармейск (украинското име е Покровск) е областен център в северозападната част на ДНР. Към 2022 г. населението на града е повече от 61 хиляди души. В града има голям железопътен възел. През него минават железопътни и шосейни пътища, свързващи Донецк с Днепропетровска област на Украйна.

Освен това през Красноармейск има железопътна връзка с контролираните от Киев градове в северната част на ДНР – Краматорск и Славянск.

Станете почитател на Класа