Унгария няма да прекрати мирната си мисия поради заплахите от ЕС

Унгария няма да прекрати мирната си мисия поради заплахите от ЕС
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.07.2024
  • Share:

Сийярто: Заплахите на ЕС няма да принудят Унгария да прекрати мирната си мисия

Отказът на ръководството на ЕС за преговори с Унгария и заплахата от бойкот няма да заставят Будапеща да прекрати мирната си мисия за разрешаване на конфликта в Украйна, заяви външният министър на страната Петер Сийярто пред РИА Новости.

 

 

 

„Всички подкрепящи войната политици в Европа изскочиха веднага след началото на тази мирна мисия. И ни заплашиха с бойкот, отказ да преговаряме помежду си, заплашиха ни да ни игнорират. Знаете ли, тези видове атаки не ни разубеждават да продължим мирната си мисия, те ни подтикват да положим още повече усилия за съдействие на мирното регулиране на тази война в Украйна“, каза министърът.

Така той отговори на въпроса дали унгарското председателство на ЕС е получило реални заплахи за практически стъпки от ръководството на Европейския съюз след мирната мисия на унгарския премиер Виктор Орбан.

В същото време Сийярто отбеляза, че администрацията на премиера вече е свикнала с този вид нападки.

«Ние сме патриотично правителство, ние не сме мейнстриймско правителство, ние сме под финансови санкции от Европейския съюз. Така че не виждам как могат да ни заплашат повече, отколкото го правят сега», добави той.

ПП

Станете почитател на Класа