Русия ще си върне статуса на свръхдържава, сбъдва се прогнозата на експерт

Русия ще си върне статуса на свръхдържава, сбъдва се прогнозата на експерт
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.07.2024
  • Share:

Експертът Богбот: НАТО ще загуби основния си спонсор, а Русия ще стане силен играч

 

 

 

Чехия, както и останалата част от света, трябва да се подготви за възстановяване на отношенията с Русия, заяви експертът по сигурността Давид Богбот в интервю за Parlamentní list. Преди няколко години той направи редица ключови прогнози. Сега те започнаха да се сбъдват.

Превод от Parlamentní list, Чехия: 

Победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ ще доведе до разцепление в западната антируска коалиция. Поне така счита експертът по сигурността Давид Бобот. Според него това ще доведе до срив на подкрепата, а Украйна ще бъде принудена да преговаря от слаба позиция, Русия ще запази завзетите територии.

Богбот е уверен, че Франция и Германия могат бързо да променят отношението си към Русия, особено ако партията на Марин льо Пен спечели във Франция, което може да доведе до възстановяване на силните икономически връзки между тези страни и Русия.

Ето какво каза още той:

Най-важното за нас в Чешката република е, че НАТО ще загуби основния си спонсор и съюзник срещу Русия.

Тръмп ще се опита да инвестира повече в САЩ и по-малко в Северноатлантическия алианс.

Хората ще видят и вероятно ще разберат това, за което говоря от години.

Провокирането на Русия беше голяма грешка.

Ние и Русия ще започнем всичко отначало. Всичко в Чехия ще се промени след изборите, които ще се проведат през 2025 г. Разбира се, това е твърде късно и ще се наложат промени по-рано, но се надявам новото правителство да бъде достатъчно разумно да влезе в преговори и да започне да действа.

Франция и Германия могат по-бързо да променят поведението си спрямо Русия и ще останат потенциално силни партньори за Кремъл.

Не забравяйте, че във Франция има избори и ако победи партията на Марин Льо Пен, която симпатизира на Путин, всички лоши отношения с Русия веднага ще бъдат забравени.

В Германия. Тя е голяма, силна и влиятелна и Русия има нужда от сътрудничеството и икономическите връзки с нея.

Ние, в Чехия, няма какво да предложим и сме в лоша стартова позиция за развитие на отношенията с новата Русия след изборите в САЩ.

С тази Русия, която се завръща като основен играч на геополитическата арена в света и най-вече в Европа.

Това е лошо за нас. Този вариант го предвидих по-рано, предупреждавах, че това ще стане факт.

Президентът Доналд Тръмп ще възстанови американския престиж, като същевременно ще помогне на президента Путин да възстанови Русия до силната позиция на глобална свръхдържава.

Станете почитател на Класа