Hill: Всеки трети от демократите иска оставката на Байдън

Hill: Всеки трети от демократите иска оставката на Байдън
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.07.2024
  • Share:

Съгласно проучването на Reuters/Ipsos 32% от демократите считат, че настоящият президент трябва да се оттегли от изборите след неуспешния дебат срещу Доналд Тръмп, съобщава The Hill. В същото време анкетираните гласоподаватели посочват Мишел Обама като единствена печеливша опция за демократите, която обаче не възнамерява да се кандидатира за президент.

 

32% от демократите считат, че Байдън трябва да оттегли кандидатурата си и да не се стреми към втори мандат. В същото време нито един от избраните политици от Демократическата партия няма да надмине Байдън в хипотетичен дуел с Тръмп, отбелязва изданието.

Само Мишел Обама успява да изпревари Байдън: бившата първа дама стана единствената, която успя да победи Тръмп в хипотетична надпревара. 50% от анкетираните са гласували за нея, докато 39% са гласували за Тръмп. Въпреки това, за съжаление на демократите, съпругата на президента Обама многократно заявява, че не възнамерява да номинира кандидатурата си за поста глава на Белия дом, подчертава The Hill.

Станете почитател на Класа