„Катерят се като зомбита“: Горещи новини от фронта в Украйна

„Катерят се като зомбита“: Горещи новини от фронта в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.07.2024
  • Share:

Руските окупатори напредват в много области поради постоянен натиск и атаки. Това мнение изрази съоснователят и анализаторът на DeepState Роман Погорели, цитиран от UNIAN.

 

 

Той отбеляза, че противникът използва голямо количество техника, предимно пехота, която се „катери като зомбита“, като всичко това е съпроводено с подкрепата на артилерия, авиация и дронове. 

По думите му ситуацията на фронта остава тежка.

„Летните боеве са подобни на пролетните – врагът непрекъснато натиска, използвайки голямо количество ресурси, обстрелвайки населени места по линията на бойно съприкосновение и тиловите градове“, подчерта Погорели.

Според него активни бойни действия се водят по-специално на северните граници на Харковска област - това е района на Купянск, както и в района на Лиман, Северск, Часовой Яр, Маринка, Авдеевка, Угледар, Урожайни , Старомайорск, Работино.

„Всички тези райони са много „горещи“. Там врагът извършва постоянни атаки и щурмове, за да пробие украинската отбрана“, подчерта Погорели.

Той отбеляза, че цялата източна Украйна „гъмжи от московчани“, по-специално в района на Авдеевка, Часовой Яр и Маринка.

„В района на Торецк нашествениците наскоро постигнаха известен напредък, но сега те натрупват сили там, довеждайки там резерви, за да постигнат успех“, каза Погорели.

По думите му противникът продължава да натрупва сили в Харковско направление: „Окупаторите не бягат, водят битка, но там напредък няма“. 

Той каза, че във Волчанск врагът остава на територията на агрегатния завод, а „нашите войници постоянно нанасят огневи поражения и унищожават врага“.

„Московчани се опитват да стигнат там, но всичко това се случва под контрола на огъня от наша страна“, отбеляза Погорели.

Война в Украйна - положението на фронта

На 29 юни анализаторите на DeepState съобщиха, че руските нашественици са успели да се придвижат напред в части от Източна Украйна, по-специално те са напреднали в две населени места, разположени в района на Донецк - Сокол и Южни.

Напредване на противника е регистрирано и в районите на Новоселовка Първая и Невски. Недалеч от Новоселовка Първо, окупаторите се опитаха да настъпят от четири страни.

 

Станете почитател на Класа