Истерия във Върховната Рада заради състоянието на ВСУ

Истерия във Върховната Рада заради състоянието на ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.07.2024
  • Share:

Украинският депутат Безуглая призова да се забрави за контранастъпление

 

Предоставянето на изтребители F-16 няма да помогне на украинските въоръжени сили, цитира украинското издание Страна.ua думите на украинския парламентарист Маряна Безуглая.

«Това, което мога да кажа, за съжаление е, че предоставянето на такива самолети на Украйна няма да промени нищо фундаментално. Не забравяйте, че инфраструктурата за тях все още не е готова, а отношението на ръководството на въоръжените сили към обучението на пилотите не издържа на никаква критика.

Все едно това е нужно на нашите партньори, а не на нас“, цитира позицията й изданието.

Политикът допълни, че командирът на украинските ВВС Николай Олешчук повече от година отказва да се яви в парламентарната комисия по въпросите на отбраната, защото няма какво да каже.

По-рано тя заяви, че е подала жалба в Държавното бюро за разследване срещу бившия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, Службата за сигурност на Украйна и офиса на главния прокурор.

Според нея това е свързано с критичната ситуация във военното ръководство на Украйна.

Безуглая също обяви за катастрофална ситуацията с попълването на съществуващите бригади на въоръжените сили на Украйна и създаването на нови, което според нея води до предаване на позициите.

ПП

Станете почитател на Класа