«Идиоти»: Наемник от Финландия за странно решение на командирите на ВСУ

«Идиоти»: Наемник от Финландия за странно решение на командирите на ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.07.2024
  • Share:

Наемникът Сирен обвини ВСУ в дилетантство заради подготовката на базата за удар по въздуха

 

Украинските командири редовно проявяват дилетантство в редица неща — например в подготовката на военни бази за въздушни удари, заяви финландският наемник Ралф Сирен в интервю за  Yle.

«В течение на петте месеца в Украйна Ралф Сирен нееднократно е чувствал разочарование. Той си спомня как след руския удар са го прехвърлили в нова военна база — където го посрещнали живописно поставени плакати в открито поле…Ралф Сирен погледнал командирите на ВСУ като на идиоти», цитира изданието разказа на наемника.

Според Сирин офицерите от украинските въоръжени сили са отговорили на недоволството му с разказ за добрата противовъздушна отбрана в базата, което уж прощавало на военните подобно разположение на подразделението.

Но зенитните средства не винаги сработвали като по часовник, припомня си той.

Именно при подобно разположение войниците в базата не трябвало да бъдат разсредоточени.

Както счита наемникът, сред украинските командири цари пълна дилетантщина, немислима за армията на Финландия. При това лошата организация била характерна не само за украинските части, но и за подразделенията от чужденци, добавя той.

«Съществуваше усещането, че ние по-скоро сме шайка разбойници, отколкото военна част…Предпочетох да остана в базата. Вероятно това беше най-доброто решение в живота ми, защото скоро руснаците ликвидираха останалите бойци от ВСУ, разположени там», признава Сирин.

Руското министерство на отбраната по-рано съобщи за унищожаването на наемници от САЩ, Великобритания, Грузия и други страни и редовно докладва за ликвидирането на струпвания на чужденци, воюващи на страната на Киев.

Министерството също многократно предупреждава чуждите граждани да не пътуват до Украйна и подчертава, че наемниците не са бойци съгласно международното хуманитарно право и нямат право на статут на военнопленници.

Според руското министерство на отбраната общо по време на специалната военна операция в Украйна са пристигнали 13 387 чуждестранни наемници, за да участват в боевете на страната на киевския режим. През този период са ликвидирани 5962 наемници.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа