Шпионски игри: Украйна показа работата на "народния спътник" и посочи огромното му предимство

Шпионски игри: Украйна показа работата на "народния спътник" и посочи огромното му предимство
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.06.2024
  • Share:

Главното разузнавателно управление (ГРУ) към Министерството на отбраната на Украйна е доволно от резултатите от работата на "народния спътник“ ICEYE, съобщава разузнавателната служба в Telegram канала си.

Подчертава се, че офицерите от ГРУ използват ICEYE от почти две години за идентифициране на вражески цели и защита на Украйна. "Резултатите са просто космически!“, се казва в съобщението, цитирано от "Фокус".

В текста се отбелязва, че разузнаването от околоземна орбита позволява да се получават данни както в окупираните територии на Украйна, така и в други места на планетата, където са разположени военните сили и средства на Русия:

"За периода на използване на "народния спътник“ и достъп до съзвездието на сателитите ICEYE нашите специалисти направиха общо 4173 изображения на вражески цели“, хвалят се от службата.

Тези снимки показват:

370 летища;

238 позиции за ПВО и радиоразузнаване;

153 петролни бази и складове за гориво;

147 складове за ракетно, авиационно оръжие и боеприпаси;

17 военноморски бази.

"Също така в обектива на ICEYE са попаднали точки на постоянно разполагане на вражеските сили, техните полигони за обучение, военни лагери, центрове за мобилизационно разгръщане - това позволява да се проследи динамиката на движенията на Русия с нейния личен състав, да се разкрият нейните военни намерения с с цел да ги разстроим“, добавят от украинското ГРУ.

В същото време "народният спътник“ позволява наблюдението на обектите на военно-промишления комплекс на Русия и неговата логистична мрежа, която включва Кримския мост.

"Огромното предимство на ICEYE е неговата способност за ясно виждане на концентрация на сила, дори ако е внимателно замаскирана“, се пояснява още в разпространения текст.

Освен това се казва, че "народният спътник“ е в състояние точно да идентифицира вида на откритите бойни самолети, кораби и системи за противовъздушна отбрана на руснаците.

"Около 38% от целия масив от данни, получени благодарение на ICEYE, бяха използвани за директна подготовка за огнево поражение на врага - това означава милиарди долари загуби за Русия и цената на нейната агресия ще расте!“, отбелязват разузнавачите на Украйна.

 

Станете почитател на Класа