Министерството на отбраната на Русия възложи отговорността за атентата по Севастопол на САЩ

Министерството на отбраната на Русия възложи отговорността за атентата по Севастопол на САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.06.2024
  • Share:

Този път всички червени линии са нарушени не, ами прегазени. В летен слънчев ден, когато хората се радват на морето и слънцето бе извършен циничен и брутален атентат по Севастопол. Атентатът е изцяло координиран и планиран от САЩ. Вследствие на зверството загинаха 5 човека, 3 от жертвите са деца. 124 са ранените, 5 деца са в тежко състояние. Утре, 24 юни в Севастопол е обявен ден на траур.

 

0ссвсса

 


— Височинният разузнавателен дрон RQ-4B Global Hawk на военновъздушните сили на САЩ предостави информация и координира днешната атака с ракети ATACMS срещу жилищни райони на Севастопол.
— Дронът се намираше на 200 километра южно от Ялта, но преди пристигането на ATACMS с касети в Севастопол, RQ-4 изключи транспондера и за кратко изчезна от радара.
— Ракетите, с които терористите атакуваха града, бяха оборудвани с касетъчни бойни глави, забранени от международни споразумения.

За първи път от 15 юни край бреговете на Крим се появи американски разузнавателен дрон RQ-4B Global Hawk, който в момента провежда разузнаване в района на Феодосия, Кримския мост и Новоросийск.

Дронът действа заедно с натовския самолет за далечно радарно разузнаване Boeing P-8a Poseidon.

На 15 юни най-новата версия на дрона Global Hawk MQ-4C Triton на стойност 125 милиона долара за първи път извърши разузнаване по кримското крайбрежие, но дежурството му приключи неочаквано — с изпращане на сигнал за бедствие и връщане в базата, след което разузнавателните дронове не са се приближили до кримския бряг.

След нощна масирана атака на БЛА срещу Крим и Краснодарския край разузнавателни самолети оценяват състоянието и изчисляват позицията на руската ПВО. Тази новина стана известна няколко дни до атентата.
Крайно важно е тези разузнавачи да бъдат свалени, за да разберат САЩ, че не е здравословно така да надничат в Крим и да готвят провокации

????Два дни след масирана атака с дронове над Крим и Севастопол, врагът очаквано атакува полуострова с ракети ATACMS с касетна бойна глава.

▪️Пет ракети бяха изстреляни от Николаевска област в посока Севастопол и всички те бяха свалени в различни части на крайбрежната ивица, започвайки от Казашкия залив и завършвайки с Любимовка.

Руското военно ведомство подчерта, че американците са виновни за тази трагедия, тъй като техни специалисти водят полети на американски ракети. Сега последствията за САЩ ще са неизбежни, такъв варварски акт извършен посред бял ден, целенасочено, срещу мирни хора, които в летен ден просто се радват на слънцето, морето и живота няма да остане без последствия.
Руското министерство на отбраната съобщи, че са свалили 4 от 5 ракети ATACMS. Петата ракета с касетъчна бойна глава детонира самостоятелно във въздуха. Поразителни елементи полетяха към хората, които си почиваха на плажа в неделя.

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа