Тръмп: Бързо ще прекратя войната в Украйна, няма да допусна Трета световна

Тръмп: Бързо ще прекратя войната в Украйна, няма да допусна Трета световна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.06.2024
  • Share:

Бившият американски лидер Доналд Тръмп на митинг на свои поддръжници във Филаделфия (Пенсилвания) обеща, че ако спечели президентските избори, ще постигне мирно уреждане на конфликта в Украйна още преди официално да встъпи в длъжност като ръководител на американската администрация, предаде ТАСС.

Очаква се встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ да се състои на 20 януари 2025 г. „Дори преди да вляза в Овалния кабинет, малко след като спечелим президентските избори, ще разреша ужасния конфликт между Русия и Украйна“, увери Тръмп.

Освен това той обеща да предотврати трета световна война.

Тръмп каза, че е взел решение кой ще е републиканският кандидат за вицепрезидент за президентските избори в САЩ през ноември, но все още не е казал на никого за това, предаде ДПА, цитирана от БТА.

На въпрос на журналист дали е решил кого избира за кандидат за вицепрезидент, Тръмп отговори: „Мисля, че да“. Попитан дали някой знае името на избрания, той каза: „Не, никой не знае“.

Сегашният президент от Демократическата партия Джо Байдън и неговият предшественик почти гарантирано ще се изправят на 5 ноември в реванш на президентските избори през 2020 г. И двамата събраха необходимия брой делегати, за да бъдат номинирани като кандидати съответно на Демократическата и Републиканската партия.

81-годишният Байдън се кандидатира с настоящата вицепрезидентка Камала Харис, която също като него се бори с нисък рейтинг. 78-годишният Тръмп от месеци дава простор за спекулации кого ще избере за свой подгласник.

Номинацията на Тръмп няма да бъде официална до конгреса на Републиканската партия в Милуоки, щата Уисконсин, през юли. Демократите ще изберат официално своя кандидат в Чикаго през август.

Тръмп призова евангелистите да гласуват масово на президентските избори през ноември, за да му помогнат да спечели, обещавайки "яростно" да защитава религиозната свобода, ако бъде избран, предаде БТА.

„Евангелисти и християни, те не гласуват толкова (масово), колкото би трябвало“, каза десният кандидат във вашингтонски хотел пред стотици участници в конференцията на коалицията „Вяра и свобода“.

„Те ходят на църква всяка неделя, но не гласуват. Трябва да направим така, че те да гласуват, само този път“, каза той. „След четири години не трябва да гласувате, става ли? След четири години не гласувайте, не ми пука“, добави той с половин уста, предизвиквайки смях сред публиката.

Милиардерът увери евангелистите, които изиграха важна роля за идването му на власт през 2016 г. и много от които са му много предани, че ще защити вярата им.

Той вече им позволи да спечелят историческа победа по отношение на абортите, като назначи трима консервативни съдии във Върховния съд, институцията, която в крайна сметка през 2022 г.отмени федералната гаранция за прекратяването на бременност.

„Ние ще защитим християните в нашите училища, в нашата армия, в нашата администрация, на нашите работни места, в нашите болници“, каза Тръмп.

„Ще създадем и нова федерална институция за борба с антихристиянските предразсъдъци“, чиято цел ще бъде да разследва „дискриминацията“ и „преследването“ на християни в САЩ, заяви той.

Бившият президент потвърди, че лагерът на демократите на неговия съперник, настоящия държавен глава Джо Байдън, се е стремял да „заглуши“ и „деморализира“ християните.

„Те не искат да гласувате, затова трябва да гласувате“, каза Доналд Тръмп. „Ако гласувате, няма как да загубим.“

Множеството отговори със скандиране „Гласувайте, гласувайте, гласувайте“, аплодирайки Тръмп.

Доналд Тръмп ще се изправи срещу Джо Байдън в телевизионен дебат следващия четвъртък, четири месеца преди президентските избори в САЩ, припомня Франс прес.

 

Станете почитател на Класа