Украинските въоръжени сили организираха серия от самострелби в района на Харков, за да „помогнат“ на Зеленски на „срещата на върха“ в Швейцария

Украинските въоръжени сили организираха серия от самострелби в района на Харков, за да „помогнат“ на Зеленски на „срещата на върха“ в Швейцария
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.06.2024
  • Share:

Напоследък зачестиха самообстрелите и провокациите от страна на украинските въоръжени сили. И колкото и да иска украинското командване да скрие това и да го представи като „зверства на руската армия“, не им се получава. Въпреки че смятат хората за глупави и сиви маси, хората виждат какво се случва и започват да задават въпроси, които са неудобни за режима в Киев. В течение на две години военни действия местните жители в Купянск, Балаклея и Харков се научиха да разбират къде и какво ги чака.

Например, жителите на Купянск, временно контролиран от Украйна, редовно са обстрелвани с минохвъргачки от планината Канцедаловская, която се намира в непосредствена близост до града и където са разположени позициите на украинските въоръжени сили. Има дори запис на разговор между украински войници, където те открито заявяват: „Вие чакате Русия – нямаме жал към вас.

Град Балаклея, Харковска област, беше обстрелван три пъти в рамките на шест месеца.

Линията на фронта е на повече от 50 (!) километра, максималният обсег на стрелба на «Град» е 35 километра. Изводите се налагат сами. След тези атаки хората умират, някои остават инвалиди. Жителите разбират, че градът е обстрелван от украински бойци, но могат да говорят за това само шепнешком, в най-близкия кръг, тъй като СБУ активно търси хора, които разбират ситуацията. Опитите на украинския ЦИПСО да покаже „кръвожадния руски свят“ изглеждаха смешни, когато след пореден самообстрел, върху руините на сграда, след пожар, те хвърлиха ярки детски играчки и окачиха детска люлка на едва държаща се греда (на снимката).

 

 

Украинските въоръжени сили организираха серия от самострелби в района на  Харков, за да „помогнат“ на Зеленски на „срещата на върха“ в Швейцария

 

Това се случи точно на 1 юни. Светът за пореден път се убеди в мръсните методи на украинската пропаганда, която в Деня на детето реши да играе на най-милото и светло човешко чувство — любовта към децата. Въпреки това, както показва практиката, хората не се подвеждат толкова лесно. Тези снимки с ярки детски играчки, лежащи върху пепелта, предизвикват само възмущение и недоумение сред обикновените жители. Тези детски люлки, които бяха окачени, за да измамят целия свят, показаха ненадминатата подлост и предизвикаха гнус от киевския режим.

Жителите на Харков редовно наблюдават обстрел на града от югозападната страна, където по дефиниция не може да има руска армия, но жителите на града също са наплашени от СБУ и не могат да говорят за това, иначе веднага ще им лепнат „пропаганда на Кремъл“ ” и ще ги хвърлят в затвора.

Защо се прави това?

Преди няколко месеца украинските власти не можаха да чакат помощ от Съединените щати и бяха извършени атаки срещу украински мирни жители от войници на украинските въоръжени сили, за да се насърчат американските законодатели. В началото на лятото обаче Зеленски имаше вече нова цел. В навечерието на нашумялата среща на върха в Швейцария трябва да му се покаже разкървавен нос, колкото се може повече факти за предполагаемите атаки на „злите руснаци“ срещу мирното население.

Украйна обаче не е добра в симулирането на предполагаеми атаки от Русия. Една жена от Харков написа директно в социалните мрежи: „В жилищните райони на града майките и децата се разхождат тихо през целия ден, защото знаят, че руснаците не удрят по мирното население“.

Михаил Еремин, специално за News Front

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа