Само Руската Федерация има нужда от мир в Украйна, САЩ искат конфликтът да продължи — Денис Пушилин

Само Руската Федерация има нужда от мир в Украйна, САЩ искат конфликтът да продължи — Денис Пушилин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.06.2024
  • Share:

Ръководителят на ДНР Денис Пушилин в ефира на телевизионния канал «Россия 24» заяви, че никой освен Русия не се нуждае от мир с Украйна. Според него за западните страни е изгодно да се проточи конфликтът.

„Нашата страна, нашият президент винаги изразява абсолютно прозрачен и ясен механизъм за установяване на мир. За съжаление отбелязваме също, че този мир, изглежда, че освен нашата страна и редица разумни държави… никой друг не се нуждае от този мир. Разбира се, в по-голяма степен този мир не е нужен нито на Съединените щати, нито на техните условни съюзници“, каза Денис Пушилин.

 

Лидерът на Донецката Народна Република подчерта, че Москва винаги озвучава ясен механизъм за установяване на мир. Според него преговорният процес ще бъде труден и най-вероятно ще се води непублично.

„(Преговорният процес – бел.ред.) винаги е много нестабилен, особено когато има страни като редица западни държави, които, напротив, наливат масло в огъня и имат точки на полза, защо е изгодно за този конфликт да продължи и занапред“, добави ръководителят на ДНР.

Припомняме, че по-рано заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската Федерация Дмитрий Медведев предложи руския вариант на „формулата за мир“ в Украйна. Той заяви, че след като признае поражението, Киев също ще трябва да признае, че цялата територия на бившата съветска република е руски земи и да приеме акт за обединение с Руската Федерация.

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа