Байдън напразно се опита да успокои съюзниците от завръщането на Тръмп

Байдън напразно се опита да успокои съюзниците от завръщането на Тръмп
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.06.2024
  • Share:

По време на срещата на Г-7 в Италия президентът Джо Байдън увери съюзниците, че Съединените щати ще продължат да изпълняват отговорностите си на световен лидер при всяка администрация, съобщава Politico. Неговите аргументи обаче не успяха да убедят другите западни страни, които се опасяват от завръщането на Тръмп в Белия дом.

Конфликтите в Украйна и Близкия Изток помрачават риториката за световно лидерство, а множеството американски избиратели повече са загрижени за инфлацията и имиграцията.

Уверенията на Байдън за неприкосневеността на демократичните идеали не успяха да успокоят главите на другите държави, които се опасяват от идването на власт на Тръмп. За да укрепи ролята на САЩ на световната арена извън зависимостта от заемането на президентското кресло, Байдън удължи помощта за Украйна за следващата година, въведе нови санкции срещу Русия и Китай, а също сключи споразумения за по-агресивна търговска война с Пекин.

По време на срещата американският лидер нито веднъж не спомена името на Тръмп, но през цялото време на посещението си в Европа звучеше подтекст, че завръщането му заплашва и дипломацията на Вашингтон, която служи като ядро ​​на световната демократична коалиция. Поражението на Байдън може да доведе до безредици, така че в цяла Европа се подготвят за този възможен сценарий, пише изданието.

Станете почитател на Класа