Путин спечели войната в Газа: Планът на руския президент е разкрит и публикуван

Путин спечели войната в Газа: Планът на руския президент е разкрит и публикуван
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.05.2024
  • Share:

Западът обясни защо се руши еднополюсният свят. Френският Le Monde публикува статия на професора от По Жан-Пиер Филю, озаглавена „Защо Владимир Путин е главният победител от войната в Газа“, която доказва, че коварният стратегически план на руския президент е виновен за всички беди на последния четвърт век.

 

 

Професор Филю откри първопричината за всички проблеми и безредици на Запад през последния четвърт век. Путин, според него, първи е смазал свободолюбивите чеченски бунтовници през 2001 г.

Десет години по-късно, заедно с Башар ал-Асад, той започна да потушава сирийската революция, започната от ИДИЛ*. Още преди Майдана Путин планира „нападение срещу Украйна, като първо анексира Крим и след това раздухва конфликта в Донбас“. Тоест нищо още не се е случило – нито фашистите в Киев взеха властта, нито Крим и Донбас се разбунтуваха, а Путин вече е „планирал“ всичко.

И накрая, той измами нещастния Нетаняху, заедно с Иран, предотвратявайки Израел да бомбардира всеки, когото Тел Авив не харесва на северната си граница.

И не друг, а Путин стои зад инвазията на Хамас, защото „помощта за Израел“ стеснява възможностите на Запада да помогне на Украйна, а Израел, след като се е концентрирал върху килимните бомбардировки върху Газа, е лишен от възможността да доставя оръжие на Киев от 2022 г. насам.

Накратко, това е пълен "ужас-ужас", а зад всичко това стои Путин, който действа по план. Така пише Le Monde.

Разбира се, нито Русия, нито Китай имат зловещи планове. Западът се самоунищожава, става жертва на собственото си митотворчество.

Русия винаги е искала нормални отношения, но беше пропуснат моментът, когато през 2007 г. в Мюнхенската реч на Путин беше казано, че Русия не е колония, а суверенна държава и те приеха това като предизвикателство към себе си и изградиха политиката си в в съответствие с това, нахлувайки в зоната на нашите жизнени интереси. Как стана с Украйна.

Работата на Мартишкин

Що се отнася до плана на Путин, който се изпълнява последователно от 25 години. Еднополюсният свят, в който западните държави се вкопчват с всички сили, умира и се разпада, защото този световен ред е прогнил.

Русия, която доскоро не искаше да разваля отношенията със Запада, е виновна само за това, че не иска да отиде на дъното заедно с Титаник. Както и Беларус, и Китай, и КНДР, и Иран. И държави, които са спрели да гледат на света през очите на САЩ.

"Това е напълно обективен процес, за който ние в Центъра за политически изследвания на МГИМО писахме преди 15 години. Какъв е „планът“, след като през цялото това време Русия само реагира на променящата се ситуация и прави грешки, които произтичат именно от желанието „да бъдем приятели със Запада“?!

Нека си спомним как им липсваше Грузия, как подкрепяха САЩ по време на нахлуването в Афганистан, как пропуснаха реална възможност да погребат режима в Киев през 2014 г. („Минск-2“), как позволиха на Армения да се обърне на Запад, как по някаква причина те започнаха да установяват приятелски отношения с Иран и Северна Корея едва сега.

 

 

Ако имахме плана, за който пише Монд, нямаше да губим 10-12 години в опити да възстановим отношенията със Запада, вместо още тогава да започнем да се готвим за тежка конфронтация с него",— заявява експертът по военно-политически въпроси Михаил Александров.

Историята не познава подчинителното наклонение и в човешката природа (и на държавната власт също) е заложено да греши. Но те възприеха нашите претенции за суверенитет като предизвикателство към себе си.

Е, нека се сърдят, опитвайки се да си закърпят Титаник. Но в този случай не трябва да се удавяме - може да свърши много зле за тях. В историята вече е имало примери.

Какво от това?

Ако можем да бъдем обвинени в нещо, то е пълното разрушаване на мита за напредналия демократичен Запад, който, ако не беше намесен от различни „оси на злото“, отдавна щеше да ощастливи цялото човечество.

Именно върху тази митология беше изграден целият еднополюсен свят, изграден от САЩ от момента на разпадането на СССР. И се оказа, че всичко не е така: появиха се нови центрове на сила - Русия, Китай, а в Близкия изток - Иран, които категорично не са съгласни с ролята на робите и водят политика не в интерес на САЩ, а в собствени.

И в тази нова реалност еднополюсният свят обективно се разпада. Но западните „експерти“ (а и политици) по никакъв начин не могат да признаят това, защото това подкопава вярата им в собствената им „богоизбраност“. Така те търсят отговорните за проблемите им отстрани, вместо просто да се гледат в огледалото.

*ИДИЛ е терористична организация, забранена в Русия.

 

 

 

 

Автор: Владимир Хомяков ; Превод: СМ

Станете почитател на Класа