«Ще има революция»: Екс-съветник на НАТО неочаквано се изказа за войната с Русия

«Ще има революция»: Екс-съветник на НАТО неочаквано се изказа за войната с Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.05.2024
  • Share:

Бившият съветник на НАТО Жак Бо: Руската военна доктрина превъзхожда западната

 

 

"Ще има революция": Екс-съветник на НАТО неочаквано се изказа за войната с Русия

 

 

Западните армии ще се наложи да преминат през революционни промени във военната си доктрина, за да издържат на пряк конфликт с Русия, предположи бившият съветник на НАТО и полковник в оставка от швейцарския генерален щаб Жак Бо в интервю за Youtube канала Dialogue Works.

„Считам, че на Запада ще му бъде трудно срещу Русия, защото при нея има приемственост (със СССР, бел. ред.) в развитието на военната доктрина, която й дава здрав доктринален подход към воденето на конфликта… Западът ще се наложи да се адаптира към бойното поле в Украйна по революционен път“, отбеляза той.

Според офицера руската военна доктрина се различава от западната по това, че тя е успяла да запази наследството на съветските офицери, които се готвели в миналото за мащабна война в Европа.

За разлика от Русия, западните страни трябвало коренно да променят военната си теория и мисленето на командващите, за да водят войни с по-слаби противници в Близкия изток, добави той.

ВС на Русия, както подчерта разузнавачът, премина през естествен еволюционен процес, подобрявайки системите, вече готови за пълноценен конфликт в Европа.

Експертът специално отбеляза развитието на оръжейните системи на руската армия.

«Те усъвършенстваха своето оръжие, те подобриха интеграцията на оръжието в системата си…Сега в руската армия могат да се намерят много сложни и издържани в единна мисъл въоръжения», заключи Бо.

Миналата седмица европейските политици направиха гръмки изявления за украинския конфликт. Президентът на Франция Емнюел Макрон не изключи възможността за разполагане на военен контингент в източноевропейската страна, ако Русия пробие линията на фронта, а Киев изпрати подобна молба.

 

Министърът на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън на свой ред допусна възможността за удари на ВСУ по територията на Русия с британско оръжие.

 

Представителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че изявленията на представителите на западните страни за готовността да изпратят в Украйна свои войски ще предизвикат отговорна, мълниеносна и ефективна реакция от страна на Москва.

Според думите му обявяването от Русия на ученията на ядрените сили са пряко свързани с последните заплашителни, провокативни и нагнетяващи напрежението на континента изказвания на някои европейски представители.

Станете почитател на Класа