В Украйна построиха мрежа от скрити заводи

В Украйна построиха мрежа от скрити заводи
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.05.2024
  • Share:

Mundo: Министърът на промишлеността на Украйна Камишин е построил мрежа от скрити заводи

 

В Украйна построиха мрежа от скрити заводи

 

 

Испанският вестник Mundo твърди, че министърът на стратегическите отрасли на промишлеността на Украйна Александър Камишин е изградил мрежа от скрити заводи, някои от които са под земята и също са замаскирани.

 

 

„Камишин понастоящем заема поста министър на стратегическите отрасли на промишлеността на Украйна и е изградил мрежа от скрити заводи, някои от които са под земята, а други са на нивото на земята, но се дублират, а някои дори са замаскирани“, се казва в публикацията.

 

Както отбелязва изданието, местоположението на тези заводи се пази в най-строга тайна.

 

Източник от украинската оръжейна промишленост заяви пред вестника, че обемите на производство са се утроили от 2023 година.

 

Русия започна специалната военна операция в Украйна на 24 февруари 2022 година. Руският президент Владимир Путин назова целта й — „защита на хората, които бяха подложени на насилие и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“.

 

 

Той отбеляза, че специалната военна операция е била принудителна мярка, на Русия „не бе оставен никакъв шанс да направи друго, създадени бяха рискове за сигурността на страната, така че бе невъзможно да се отговори с други средства“.

 

По-рано съобщихме, че на 9 май в столицата на Украйна Киев полицията започна разправа с възрастна жена, която беше излязла по повод Деня на Победата в «Парка на Славата», облечена в съветска военна униформа и с пилотка със петолъчка и сърп и чук.

Тя получи заплаха от полицията, че ще бъде наказана на базата на закона за декомунизацията в Украйна по повод забранените в страната символи на СССР.

 

ПП

Станете почитател на Класа