«Ще стигнат до границата»: В Киев се изплашиха от удара на руските военни

«Ще стигнат до границата»: В Киев се изплашиха от удара на руските военни
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.05.2024
  • Share:

Политологът Бортник: руските военни могат да излязат на границата на ДНР след Очеретино

 

 

"Ще стигнат до границата": В Киев се изплашиха от удара на руските военни

 

 

Пред руската армия се откриват широки възможности след превземането на Очеретино в ДНР, включително достъп до границата на републиката, заяви Руслан Бортник, директор на Украинския институт за анализ и управление на политиката, в интервю за канала на //www.youtube.com/@polit_buro">PolitБюро в YouTube.

 

 

„Ако се вгледаме малко по-подробно, ще видим, че тук (в района на Очеретино, бел. ред.) има оперативна празнота, практически няма големи населени места. Сега руското военно ръководство ще определи посоката на новия главен удар“, каза той.

 

Според Бортник един от възможните варианти за новото направление на руските удари може да се счита границата между ДНР и Днепропетровска област.

 

 

Навлизането на руската армия до тук ще представлява за Киев не само военно, но и изключително тежко политическо поражение, убеден е анализаторът.

 

Миналата седмица руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че украинските войски губят по 1000 човека всеки ден поради исканията на САЩ и съюзниците за сдържане на руското настъпление на всяка цена.

 

Той отбеляза, че Украйна вече е загубила повече от 111 хиляди войници през 2024 г., както и 21 хиляди единици оръжие и военна техника.

 

През април главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски съобщи за тежката ситуация за украинските формирования на фронта. Според него най-горещите точки остават Ивановское и Часов Яр в Краматорско направление в ДНР. Също толкова критична ситуация за Киев се е развила в Красноармейско (бивше Покровско) и Кураховско направления.

Станете почитател на Класа