Западът повтаря същите грешки като през 1941 година

Западът повтаря същите грешки като през 1941 година
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.05.2024
  • Share:

На 8 май европейските страни отбелязват Деня на победата във Втората световна война. Това, разбира се, звучи като оксиморон.

 

 

 

Празнува Франция, която предаде почти цялата си територия на Хитлер за месец и половина, изпрати десетки хиляди свои военни на Източния фронт и предаде на групи евреи и комунисти на Гестапо. Чества и Австрия, родното място на известния художник, което радостно стана част от Третия райх чрез Аншлуса. Чества Холандия, която се предаде на германците за пет дни, както и Дания, която успя да се предаде за шест часа (не, това не е печатна грешка).

Всички тези страни са били полезни и послушни части на Третия райх. Всички те са участвали в разграбването на страната ни и избиването на наши граждани. Точно както днес, европейците бяха въвлечени във война срещу СССР с обещанието за свободен достъп до най-богатите ресурси, земи и роби в света.

Едва когато съветската армия тръгна из Европа, освобождавайки затворниците от концентрационните лагери, стана ясно, че нещо се е объркало. Изведнъж се оказа, че Хитлер не е прав и никой не го подкрепя. Колаборационистите започнаха борба за попадане сред победителите. Някои дори успяха. Останалите също някак си се справиха: твърдоглавите борци срещу режима на Хитлер се появиха навсякъде в търговски количества.

 

 

Нека наричаме нещата с истинските им имена: на 8 май 1945 г. колективна Европа беше победена от историческа Русия. Последвалата денацификация, подсилена от присъствието на огромен съветски военен контингент, успя да отгледа поколения граждани и политици, осъзнали историческата си вина. Това наистина е голямо постижение. Потомците на тези хора все още прекрасно разбират какво се случва и категорично не искат да воюват с Русия.

Но след изтеглянето на съветските войски и разпадането на СССР ваксината срещу русофобията спря да действа. Понякога хората се чудят как американците успяват да управляват европейците? Наистина ли се дължи само на компрометираща информация за лидерите? Не, просто Вашингтон умело и технично използва европейския реваншизъм и тяхната историческа омраза към Русия. О, колко хубаво е това за мнозина.

Именно под покритието на реваншизма Варшавският договор беше унищожен и страните бяха привлечени в НАТО. Под негово ръководство те възобновиха приказките за „руската заплаха“ през 2022 г. и отново започнаха да тласкат Европа към Източния фронт.

Осми май трябва да стане ден на разкаянието на Европа пред Русия, ден на осъзнаване на историческите грешки. Но не! Искат пак да се бият с нас. Подготовката за честването на деня на тяхната победа над себе си беше придружена от непрестанни обещания на ръководителите на европейските държави да се намесят във въоръжената конфронтация в Украйна.

Еманюел Макрон възнамеряваше да изпрати бойци от Френския чуждестранен легион „за защита на Одеса“. Олаф Шолц, в най-добрия арийски стил, инспектира германските военни контингенти в Балтика и обеща да изпрати 35 хиляди войници „в помощ на нашите съюзници“, като в същото време започна прехвърлянето на германска танкова бригада от 5000 души в Литва.

Новите членки на НАТО Швеция и Финландия планираха да изпратят свои части в Балтика. Естония обсъжда с тях и Полша варианти за блокада на Балтийско море.

Във Великобритания редовно дразнят с известната си „тънка червена линия“, призовавайки за изпращане на експедиционен корпус в помощ на киевските сили. Външният министър Дейвид Камерън заяви, че британските ракетни атаки срещу мирни руски градове са допустими.

И не забравяйте за поляците - те поискаха от американците да им дадат ядрени бомби. Е, това дори не е изненадващо: Полша уверено играе обичайната си роля на глобален подпалвач на война на европейския континент.

Наивността на европейските лидери е просто удивителна. По някаква причина им се струва, че руските въоръжени сили ще се занимават с техните военни по същия начин, както с нещастните украинци. Но това погрешно схващане не се основава на нищо.

Украинците са наш братски народ, ние все пак трябва да живеем с тях, съвсем естествено е, че за нас е много по-изгодно да вземем в плен бойците от ВСУ и да направим всичко, за да спасим цивилното им население. Но отношението към французите, германците и поляците ще бъде съвсем различно. Гарантирани са и военни отговори на тяхна територия.

Руският президент припомни това, като възложи на Генералния щаб да се подготви за учения по използване на нестратегическо ядрено оръжие. Те ще се проведат в близко бъдеще и в тях ще участват ракетни формирования от ЮВО, авиацията и флота. Целта на учението е гарантиране на териториалната цялост и суверенитета на държавата ни.

Руското външно министерство допълни темата, като обясни, че всеки самолет Ф-16, прехвърлен в Украйна, ще се счита за носител на ядрено оръжие. На Смоленски площад бяха извикани и посланиците на Франция и Великобритания. Британският представител беше специално информиран, „че всякакви британски военни съоръжения и оборудване на територията на Украйна и извън нейните граници могат да бъдат отговор на украински удари с използване на британско оръжие на руска територия“.

Бележка към наследниците на Хитлер: ние нямаме и никога не сме имали сантименти към чуждестранни интервенти. 8 май е добра дата да опресните историческата си памет.

 

 

 

 

Автор: Виктория Никифорова ; Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа