Пентагонът: САЩ нямат пари за ремонт на украинската техника

Пентагонът: САЩ нямат пари за ремонт на украинската техника

Докато Конгресът не одобри допълнително финансиране, Съединените щати няма да могат да помогнат на Украйна с поддръжката на доставените по-рано системи, заяви говорителят на Пентагона Патрик Райдър. Той обаче не уточни какъв вид оръжия се нуждаят от поддръжка, но отбеляза, че правителството възнамерява да продължи да изисква отпускането на допълнителни средства, съобщава Business Insider.

 

 

Пентагонът: САЩ нямат пари за ремонт на украинската техника

 

 

Оръжията, изпратени от САЩ на Украйна, се развалят — но Пентагонът твърди, че не може да направи нищо, за да ги поправи, съобщава Business Insider. Този проблем се дължи на факта, че американският Конгрес продължава да отказва допълнително финансиране на Украйна, което блокира не само новата помощ, но и текущата поддръжка за вече предоставената.

По време на последния брифинг говорителят на Пентагона Патрик Райдър публично призна, че в момента Съединените щати не могат да помогнат на Украйна „да поддържа системите, които са й били предоставени по-рано“.

Той не уточни кои оръжия имат нужда от поддръжка. Според него помощ за ремонт не може да бъде предоставена без допълнително финансиране от Конгреса — затова правителството възнамерява да продължи да изисква отпускането на допълнителни средства.

Източник: businessinsider.com ; Превод: СТ

Станете почитател на Класа