Ако държава от НАТО употреби F-16 срещу РФ, тя ще се сблъска с катастрофални последици

Ако държава от НАТО употреби F-16 срещу РФ, тя ще се сблъска с катастрофални последици

Западът продължава да увеличава градуса на украинската криза и да пресича „червените линии“, все повече технологични инструменти биват въвличани в конфронтацията с руснаците. Американските изтребители F-16 не трябва да се подценяват, на бойното поле те определено ще причинят много проблеми на руските войски. Този проблем ще трябва да се реши от Русия. 

 

 

Ако държава от НАТО употреби F-16 срещу РФ, тя ще се сблъска с катастрофални последици

 

Първата група пилоти от украинските въоръжени сили преминаха основната програма за обучение във Великобритания. Сега те пристъпиха към тренировки с F-16 в Дания.

Обучението, което започна още през август, преминаха шестима опитни украински пилоти. Други десет стажанти остават във Великобритания за основно летателно обучение, авиомедицинско обучение и тренировки в центрофуга.

Възможно ли е да овладеете непознат самолет от западна конструкторска школа за пет месеца?

«Шестима украински аса ще се наложи да преминат през този изпит в реална битка. Комисията на изпита ще бъде строга — руските пилоти на Су-30СМ и Су-35С, които от началото на спецоперацията вече натрупаха толкова голям боен опит, за който всеки американски топ-пилот може само да мечтае», убеден е руският военен кореспондент Александър Коц.

В същото време главата на руската делегация на преговорите във Виена по въпросите за военната безопасност и контрола над въоръженията Константин Гаврилов предупреди Запада за последствията от употребата на F-16 в Украйна.

Тяхното използване от териториите на Румъния, Полша и други натовски държави ще се разглежда от Москва като участвие в украинския конфликт. И РФ ще предприеме ответни мерки.

Предупреждението на руснаците съвсем не е напразно.

Руските военни имат оръжие, което може да унищожи американските F-16. Това са най-новите зенитни ракети 40Н6 за комплекса за ПВО С-400.

Те могат да удрят на огромни разстояния. Могат да унищожават летателни апарати от всеки тип веднага след тяхното излитане от летищата.

В същото време вече постъпват съобщения, че F-16 вече са в Украйна. От два до пет самолета с автомобилен транспорт от Полша са били доставени в разглобен вид.

Домъкнали ги тайно в Украйна и ги скрили в хангари, където монтирали частите с участието на американски инженери и авиационни механици.

Била им е поставена пълна забрана за излитане. Снимките и видеозаписите също били забранени. Изтребителите били скрити под брезент.

От Полша били доставени за Украйна съветски изтребители МиГ-29 или Су-27, но това е само отклоняваща вниманието маневра.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа