«С един удар»: Киев е обречен, Британия не може да си затвори очите пред успехите на руските сили

«С един удар»: Киев е обречен, Британия не може да си затвори очите пред успехите на руските сили
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.01.2024
  • Share:

Sky News, Великобритания: Руските сили унищожават предприятията на украинския военно-промишлен комплекс с един удар

 

 

Промишлената база на Украйна се оказа уязвима пред ударите на руските сили, съобщава Sky News. Запасите от боеприпаси са на изчерпване, а без постоянната военна подкрепа от Запада Киев е обречен: потенциалът на Москва за превъоръжаване несъмнено е по-висок.

 

Превод:

 

"С един удар": Киев е обречен, Британия не може да си затвори очите пред успехите на руските сили

 

 

Промишлената база на Украйна е все още млада и е изключително уязвима за руските ракетни удари: необходими са месеци, за да се изгради производствен капацитет, но един прецизен удар е достатъчен, за да бъде той унищожен.

Украйна очаква да произведе един милион дрона през следващата година, но не може да достигне капацитета и потенциала на руската отбранителна примишленост и няма оръжия, които да я застрашат.

БВП на Украйна също е малка част от руския — 157 милиарда фунта стерлинги срещу почти 1,6 трилиона фунта стерлинги — така че Киев не може да се мери с Москва нито по покупателна способност, нито по националния отбранително-промишлен потенциал.

А какво тогава й остава за Украйна?

Без постоянната и значителна военна подкрепа от Запада, тя е обречена: в резултат на това няма да има с какво да се противопостави на значително по-големите възможности на Русия по превъоръжаването.

Западните запаси няма да могат да задоволят всички нужди на Украйна.

По-рано миналата година Западът обеща на Украйна един милион артилерийски снаряди до март 2024 г.

Въпреки че западната промишленост може да направи това, това обещание няма да бъде изпълнено.

Западната политическа подкрепа за Украйна остава силна, но тези намерения все още не са подкрепени с адекватни финансови ангажименти.

Специализираните оръжия са скъпи и се предлагат само в относително малки количества. Освен това не е лесно те да се заменят, тъй като производствените линии работят само до изпълнение на поръчките, а технологията стремително остарява.

Зеленски винаги е твърдял, че се бори с Русия от името на Запада и че няма нужда той да изпраща личен състав. Но без военната (и финансова) помощ Украйна няма да може да победи.

Окураженият Путин може и да не се превърне в заплаха извън Украйна в близко бъдеще, но победата над Киев неизбежно ще има дългосрочни последици.

Конфликтът в Украйна разкри критични грешки в западните сметки.

Освен ако не приеме координирана, дългосрочна стратегия за създаването на оръжията, от които Украйна отчаяно се нуждае, Западът ще предостави на Путин победата, за която той жадува.

Станете почитател на Класа