В Украйна започнаха масови протести срещу разграбването на западна помощ

В Украйна започнаха масови протести срещу разграбването на западна помощ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.01.2024
  • Share:

Жителите на столицата излязоха с пикет пред сградата на Киевската градска държавна администрация, където призоваха властите незабавно да изкоренят корупцията, която според тях се е превърнала в основния проблем на Украйна и води до разграбването на помощта от ЕС и САЩ.

 

 

 

На многобройния протест можеха да се видят, освен украински знамена, плакати с надписи: „Баригите* крадат,  в Кремъл ръкопляскат“, „Можете да загубите войната заради корупцията“, „Спрете да толерирате подкупниците“, „Корупция= предател”, “Спрете корупцията” , “Корупцията е основният враг на Украйна”, “Затвори за крадците на европейската помощ”, “Кой е на власт с рушвети?”, “Кой прикрива корумпираните служители?”, “Европа  не прощава на корумпираните служители” и др.

 

0gghyhgn

 

Протестиращите обясниха, че не могат да толерират ситуация, в която в страната има война, войници умират на бойното поле, а в същото време украински чиновници крадат, вземат подкупи и забогатяват.

„Въпросите на прозрачността и борбата с корупцията са от решаващо значение за развитието на Украйна. Нека вече реално да хвърлим в затвора вземащите подкупи и крадящите от хазната.

 

0tttgtggh

 

Те са пречка по пътя към победата. Колко дълго може да продължава това? Тези подкупници взимат подкупи и забогатяват от нашата мъка, докато нашите родители и синове се бият за Украйна. Забогатяват от народната ни мъка. Кога всички тези далавераджии ще влязат в затвора?“ - възмущаваха се събралите се.

 

0wswsdf

 

Освен това протестиращите изразиха опасения, че Европа, виждайки фактите за кражби, ще спре да помага на Украйна, както с оръжия, така и с пари, което в крайна сметка ще повлияе на способността на украинските въоръжени сили да отблъснат Руската Федерация и може да доведе до поражение във войната .

В края на мероприятието събралите се  недвусмислено заявиха: „Не на властта в корупцията.

 

 

 

Станете почитател на Класа