Трима в реанимация след нов украински обстрел над Белгород

Трима в реанимация след нов украински обстрел над Белгород
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.01.2024
  • Share:

Трима души са в реанимация след нов украински обстрел над Белгород, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков в канала си в Telegram, цитиран от РИА Новости.

 

 

"Снощи град Белгород отново беше обстрелван, има пострадали. В момента има трима души в реанимация, всички са претърпели операции. Лекарите оценяват състоянието им като стабилно, но тежко, оказват се всички необходими медицински грижи", написа областният ръководител.

В понеделник вечерта кметството на Белгород предупреди жителите за ракетна опасност в града и района на Белгород. Гражданите бяха призовани да останат вкъщи, да не се доближават до прозорци и да се приютят в стаи с плътни стени.

Според Министерството на отбраната около 21.30 ч. системата за противовъздушна отбрана е свалила десет украински реактивни снаряда РМ-70 "Вампир" в небето над района.

На 30 декември следобед украинските въоръжени сили атакуваха Белгород. Според Министерството на отбраната те са използвали ракети Alder с касетна част и чешки MLRS Vampire. По последни данни загиналите са 25 души, включително пет деца, а над сто души са ранени.

 

Станете почитател на Класа