Пушилин: Врагът взе на прицел майки с деца, няма смисъл да постъпваме като него

Пушилин: Врагът взе на прицел майки с деца, няма смисъл да постъпваме като него
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.01.2024
  • Share:

Украинските въоръжени сили пресякоха линията, нанасяйки удари по Белгород и Донецк, Русия отговаря много остро, но само срещу военни цели, заяви ръководителят на ДНР Денис Пушилин, цитиран от РИА Новости.

 

 

„Ние работим, работим много усилено, тази работа набира скорост във военно отношение – но по военни цели, по цели с военна целесъобразност“, каза той.

Както отбеляза Пушилин, отговорът не трябва да засяга цивилни - „майки с деца“. "Да, врагът премина тези граници и това дехуманизиране на врага, разбира се, ни дава сила. Ние разбираме срещу кого се изправяме, но да действаме като тях - няма смисъл", казва ръководителят на ДНР.

Пушилин отбеляза, че е необходимо да се унищожи врагът, без да се засяга цивилното население. „Това е толкова трудна задача, но не за първи път Русия се изправяме пред нея и съм уверен, че ще се справим“, изрази увереност той.

В същото време ръководителят на ДНР припомни, че ДНР е под обстрел от 2014 г., но това не ги е принудило да „спрат да бъдат хора“. "Загубата на човечност тук може да доведе до много по-сериозни последици за нашата страна. Това е, за което говори нашият президент - да останем хора", подчерта ръководителят на ДНР.

„Ако действаме с методите на нашия враг, срещу какво се борим тогава и с какво сме по-добри от тях?“ - попита риторично той.

Според Пушилин цялата страна се е обединила около решението на президента за специалната военна операция именно защото хората виждат, че Русия действа справедливо и постъпва правилно.

Станете почитател на Класа