Bloomberg: Молбите на Зеленски за помощ нямаха ефект

Bloomberg: Молбите на Зеленски за помощ нямаха ефект
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.12.2023
  • Share:

По време на разговор при закрити врати Зеленски помоли американските законодатели да одобрят отпускането на жизненоважна помощ за Киев от 61 милиарда долара, пише Bloomberg. Въпреки обещанията на Байдън обаче той напусна Вашингтон, без да получи ясни ангажименти за по-нататъшна подкрепа на САЩ за Украйна.

 

 

Bloomberg: Молбите на Зеленски за помощ нямаха ефект

 

Зеленски, както пише Bloomberg, помоли американските законодатели да одобрят отпускането на жизненоважна помощ за Киев в размер на 61 милиарда долара, но в крайна сметка напусна Вашингтон, без да получи ясен ангажимент от основния си съюзник за по-нататъшна подкрепа.

Зеленски изглеждаше решителен по време на съвместната си изява с Джо Байдън, който се зарече, че Съединените щати няма да го подведат. Но обещанията на главата на Белия дом се оказаха празни. В Конгреса няма напредък по предложението на Байдън за финансова подкрепа за Киев вече четвърти месец заради исканията на републиканците към Белия дом по чувствителния въпрос за сигурността на границите на САЩ.

Както отбелязва изданието, Зеленски, който получи овации преди година по време на първото си посещение на Капитолийския хълм, получи по-хладен прием на закритите срещи с американски законодатели, отбелязва изданието.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа