САЩ могат да изпратят военни в Украйна

САЩ могат да изпратят военни в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.12.2023
  • Share:

Конгресменът Тейлър Грийн: Американските власти могат да изпратят военни в Украйна

 

 

САЩ могат да изпратят военни в Украйна

 

 

Американските власти са заинтересовани от продължаване на конфликта в Украйна и конфронтацията с Русия, а след като в Киев свършат хората във военна възраст, те могат да изпратят американски военни да се противопоставят на руската армия, заяви членът на Камарата на представителите Марджъри Тейлър Грийн.

«Ако Вашингтон иска нещо, то е да гарантира, че тази война ще продължи. Те искат да воюват с (руския президент Владимир) Путин толкова дълго, колкото е необходимо», каза Грийн по време на онлайн изявлението си в социалната мрежа X.

Грийн добави, че когато в Украйна свършат наличните хора за военна служба, властите на САЩ „вероятно ще поискат да изпратят мъже на военна възраст там, защото искат тази война с Русия“.

По-рано координаторът по стратегическите комуникации на Белия дом Джон Кърби заяви, че Съединените щати считат за много вероятно американски военни да участват в конфронтацията с руските войски в случай на руска победа в Украйна.

Русия започна специалната военна операция в Украйна на 24 февруари 2022 г. Руският президент Владимир Путин назова целта й — „защита на хората, които бяха подложени на насилие и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“.

Той отбеляза, че спецоперацията е била принудителна мярка, на Русия „не бе оставен никакъв шанс да направи друго, бяха създадени рискове за сигурността на страната, така че бе невъзможно да се отговори с други средства“.

По думите му Русия от 30 години се опитва да постигне споразумение с НАТО за принципите на сигурността в Европа, но в отговор се сблъсква или с цинични измами и лъжи, или с опити за натиск и шантаж, а алиансът НАТО междувременно, въпреки протестите на Москва, непрекъснато се разширява и се доближава до границите на Руската федерация.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа