Китай призовава Израел да спре да наказва населението на Газа

Китай призовава Израел да спре да наказва населението на Газа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.12.2023
  • Share:

Китай призовава Израел да спре колективното наказание на населението на ивицата Газа, заяви постоянният представител на Китай в организацията Джан Джун на заседание на Съвета за сигурност на ООН.

 

Китай призовава Израел да спре да наказва населението на Газа

 

«Призоваваме Израел да се вслуша в призива на международната общност и да спре колективното наказание на хората в Газа. Призоваваме всички страни да положат усилия за прекратяване на боевете в Газа», каза той.

Пекин е разочарован от решението на Вашингтон да наложи вето върху проекторезолюция на Съвета за сигурност на ООН, изискваща незабавно прекратяване на огъня в зоната на палестинско-израелския конфликт, заяви Джан Джун.

„Изразяваме дълбоко разочарование и съжаление, че беше наложено вето от Съединените щати“, заяви той.

Съединените щати наложиха вето в Съвета за сигурност на ООН върху проекторезолюция на ОАЕ, изискваща незабавно прекратяване на огъня в ивицата Газа. Великобритания се въздържа.

Както Ройтерс съобщи на 8 декември, администрацията на Джо Байдън се опитва да накара Конгреса на САЩ да разреши продажбата на 45 хиляди снаряда за израелски танкове Merkava, от които Израел се нуждае, за да продължи военната си операция срещу Хамас в Ивицата Газа.

Според Министерството на здравеопазването в Газа 17 487 души са били убити в резултат на израелски удари по анклава.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа