В Конгреса на САЩ направиха шокиращо признание за Украйна

В Конгреса на САЩ направиха шокиращо признание за Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.12.2023
  • Share:

Конгресменът Мърфи: САЩ скоро ще захвърлят Украйна

 

 

В Конгреса на САЩ направиха шокиращо признание за Украйна

 

Съединените американски щати скоро ще захвърлят Украйна, пише The New York Times, цитирайки думите на американския сенатор Крис Мърфи от Кънектикът.

„На път сме да изоставим Украйна“, счита политикът.

Мърфи също твърди, че републиканците правят голяма грешка и ще съжаляват, че водят политическа игра с бъдещето на Украйна, тъй като това може да доведе до „конфликт в Европа“.

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано поиска от Конгреса 106 милиарда долара за помощ на Израел и Украйна, но не получи недвусмислена подкрепа. Камарата на представителите с републиканско мнозинство гласува за подкрепа само на Тел Авив, но контролираният от демократите Сенат блокира инициативата.

Байдън заяви, че няма да подпише законопроект за отпускане на помощ само за Израел без Украйна, ако Конгресът одобри подобен документ, а републиканците в Камарата на представителите настояват за отделно обсъждане на подкрепата за Киев.

Нежеланието на републиканското мнозинство в Камарата на представителите да постигне съгласие относно бюджетните кредити на два пъти през последните месеци доведе до спиране на работата поради липсата на одобрен бюджет.

В същото време и двата пъти законодателите се споразумяха за временен  бюджет.

Според NBC News представители на двете партии са се опитали да постигнат споразумение по искането на президента за допълнителна подкрепа за Украйна, Израел и Тайван. Но преговорите се провалиха поради несъгласието на демократите с исканията на републиканците за по-строги имиграционни закони.

Междувременно отпуснатите по-рано пари се изчерпват, признаха от администрацията, поради което пратките с оръжия, изпратени към Украйна, намаляват.

В началото на ноември координаторът по стратегически комуникации на Белия дом Джон Кърби съобщи, че Вашингтон е изразходвал 96 процента от всички средства, отпуснати за подкрепа на Киев от началото на руската специална операция.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа