«Учете се от руснаците»: Посрамиха Зеленски и Залужни

«Учете се от руснаците»: Посрамиха Зеленски и Залужни
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.12.2023
  • Share:

Бутусов призова Зеленски и Залужни да се научат да изграждат отбранителни линии от руските въоръжени сили

 

 

"Учете се от руснаците": Посрамиха Зеленски и Залужни

 

Украинското ръководство трябва да се научи как да изгражда отбранителни линии от руската армия, написа във Фейсбук Юрий Бутусов, главен редактор на сайта „Цензор.нет“ и бивш съветник на министъра на отбраната на Украйна.

Той отбеляза, че тунелите на руската армия водят до жилищни помещения, където войниците ядат и почиват. Освен това чрез тях може да се влезе директно в бойната зона, без риск бойците да попаднат под вражески огън по пътя.

„Президентът Зеленски, министър-председателят Шмигал, главнокомандващият Залужни и нашият генерален щаб трябва … да се поучат от руснаците как да организират и изграждат укрепени отбранителни зони“, се казва в публикацията.

Както писа германското списание Focus в началото на ноември, моралният дух на украинските войници и доверието им във властите рухват поради неуспехите на фронта.

Украинското контранастъпление продължава вече шест месеца, но украинските въоръжени сили не са постигнали никакви успехи в нито едно направление.

Както заяви руският президент Владимир Путин, „контранастъплението“ се оказа провал. Според министъра на отбраната на РФ Сергей Шойгу през цялото това време украинските въоръжени сили са загубили повече от 125 хиляди души и 16 хиляди оръжия.

На този фон западните медии все по-често пишат, че САЩ и ЕС са започнали да се уморяват от украинската криза, а подкрепата за Владимир Зеленски отслабва.

Според NBC американските и европейски чиновници вече обсъждат с властите в Киев възможните последици от мирните преговори с Русия, включително това, от което бившата съветска република може да се наложи да се откаже, за да постигне споразумение.

Кремъл отбеляза, че колкото по-скоро режимът в Киев осъзнае, че няма шанс да постигне успех на бойното поле, толкова по-скоро ще се отворят някои перспективи за разрешаване на ситуацията.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа