Путин: Трябваше да защитим хората в Донбас от тази нацистка измет

Путин: Трябваше да защитим хората в Донбас от тази нацистка измет
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.11.2023
  • Share:

Решението за обединяване на Крим с Русия беше взето, защото започнаха да потискат руснаците в Украйна след преврата през 2014 г., каза руският президент Владимир Путин на среща с новия състав на Обществената палата. "Те просто ни поставиха пред избор, при който не можехме да направим нищо друго, освен да застанем в защита на хората, които живеят там. След това същото се случи и с Донбас, и с Новорусия". "Трябваше да защитим хората от тази нацистка измет", заяви руският лидер. Същевременно Путин нарече опитите на Запада да провокира еврейски погроми в Русия „невероятна свинщина“ и заяви, че Русия вече не може да бъде наричана „страна-бензиноколонка“. По думите на Путин, в състава на Руската империя никаква Украйна не е имало: "Започнаха да формират Съветския съюз и създадоха огромна Украйна, преди всичко и до голяма степен за сметка на южноруските земи".

 

 

 

ТАСС събра основните акценти от изказването на Путин.

- Русия престава да бъде „страна-бензиноколонка“, както я наричаха пренебрежително на Запад: "Вече 43% от растежа на икономиката е в сферата на производството."

- Сега руската икономика, за разлика от западната, расте: "Тази година ръстът на нашия БВП ще бъде 2,8-2,9% или дори 3%. А във водещите икономики на Европа - минус. Малък, но минус. И те страдат, реално възникват проблеми. Не сме доволни от това, а просто констатираме самия факт."

- Русия не би действала по отношение на Крим така, както през 2014 г., ако не беше политиката на украинските власти: „Ако нашите отношения с братска Украйна се развиваха (...) нормално, по съвременен, добронамерен начин, на никого не би му хрумнало да извърши действия, свързани например с Крим“.

- След преврата от 2014 г. украинските власти започнаха да унищожават всичко руско, да вършат "скандални неща" и "пълно беззаконие": "Те просто ни поставиха пред избор, при който не можехме да направим нищо друго, освен да застанем в защита на хората, които живеят там. След това същото се случи и с Донбас, и с Новорусия". "Трябваше да защитим хората от тази нацистка измет."

- Към 24 февруари 2022 г. нямаше алтернатива на специалната военна операция: „Нямахме друг избор“.

- В състава на Руската империя никаква Украйна не е имало: "Започнаха да формират Съветския съюз и създадоха огромна Украйна, преди всичко и до голяма степен за сметка на южноруските земи".

- В света „няма аналог на корупцията в Украйна“: „Там тази корупция фактически е узаконена“.

- Дори Съединените щати няма да могат да победят този феномен: "Те вече са замислили (в Украйна) смяна на елитите - както икономически, така и политически - всичко ще бъде по старому".

- Опитите на Запада да организира еврейски погроми в Русия са "невероятна свинщина": "Изглежда, че те подкрепят евреите в Израел, но чрез своите агенти от Украйна се опитват да организират еврейски погроми в Русия. Това е просто невероятна свинщина!".

- Не е трудно да се провокира реакция на събитията в ивицата Газа: "Лесно е да се хвърли искра, много лесно! На фона на ужасите, които се случват там, е лесно да се направи това. Тези, които реагират спокойно на случващото се там, "нямат сърце, то е от камък!".

- "Колкото по-силни сме - икономически, военно, вътрешнополитически - толкова по-малко желаещи ще има да ни изключат откъдето и да било."

Станете почитател на Класа